EX-LAGKAMERATER: Mathieu Valbuena og Karim Benzema før en landskamp for Frankrike mot Jamaica. 
EX-LAGKAMERATER: Mathieu Valbuena og Karim Benzema før en landskamp for Frankrike mot Jamaica.  Foto: Philippe Huguen

Fotballstjerner i tottene på hverandre igjen etter sexvideo-skandalen

– Noe er virkelig feil med ham, sier Karim Benzema om Mathieu Valbuena.

I et lengre intervju med L'Equipe tar Karim Benzema bladet fra munnen om ex-lagkamerat på det franske landslaget Mathieu Valbuena.

– Noe er virkelig feil med ham. Alt er en del av historien hans, sier Benzema.

De to røk uklar da Benzema ble anklaget for å ha medvirket til utpressing i forbindelse med et sexopptak av landslagsspiller Mathieu Valbuena og hans kone.

Alt bråket gjorde at Real Madrid-spissen Benzema og Lyon-spilleren Valbuena ble utelatt fra EM-troppen på hjemmebane forrige sesong.

Benzema har 81 landskamper, men har ikke spilt for landslaget siden. Det har heller ikke Valbuena, som står med 52 kamper med hanen på brystet.

– Må fortelle sannheten

I ettertid har uttalt at det ikke var utenkelig å spille med Benzema igjen. Det syns Real Madrid-stjernen er rart, med tanke på hvor alvorlige anklagene er.

– Når jeg hører at han sier at han vil spille med meg igjen... I begynnelsen var jeg avskyelig, jeg truet ham, jeg skremte ham, alt du kan finne på... Og nå vil han spille med meg igjen?

– Han sier at han ikke ville ha anmeldt saken om han visste jeg var involvert... I mer enn ett og et halvt år var jeg hans verste fiende, en skurk, en bølle. Jeg måtte bli straffet og navnet mitt og mitt familienavn måtte dras gjennom gjørmen.

Den franske landslagsspissen anklager Valbuena for å fabrikkere historien.

– Jeg er hans fiende. Jeg ville ta penger fra ham... Han må virkelig stoppe å lyve. Det gjør meg gal at han fortsetter å lyve. Alt dette kommer fra ham, hele denne sexvideo-saken. Han må bare fortelle sannheten om hva som virkelig skjedde. Da hadde ingenting av dette skjedd.

– Sørgelig

Saken har naturligvis skapt overskrifter, og har ikke gått upåaktet hen hos mannen som er på den andre siden i saken.

Lyon-spiller Valbuena har gitt følgende svar via sosiale medier:

– Baksnakking er våpenet til de maktesløse. Det er sørgelig. Sannheten vil gjenopprette rettferdigheten, skriver Valbuena ifølge L'Equipe.

Saken går fortsatt i det franske rettsapparatet.

Valbuena har innrømmet at Benzema ikke truet ham direkte, men at han insisterte på å møte vennen Karim Zenati i forbindelse med videoen.

– Han sa indirekte at jeg måtte betale, sa Valbuena til Le Monde i 2015.