Arsenal-Sunderland 2-0
Man. City-West Bromwich 3-1

Se sammendrag fra Arsenal-kampen øverst, City-kampen litt lenger nede.

Arsenal stanget lenge mot Sunderland, men til slutt var det Alexis Sánchez som nok en gang ble den avgjørende faktoren.

Chilenerens to scoringer, hans 22. og 23. for sesongen, gjør at Champions League-håpet lever for Arsenal med en serierunde igjen.

Bare Romelu Lukaku har scoret flere mål i Premier League med sine 24.

– Det måtte noe spesielt til for å score mot Jordan Pickford, og det spesielle var Alexis Sánchez, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

Samtidig ser Manchester City ut til å ta et langt steg mot å sikre seg en plass i den forgjettede topp fire ettersom de vant 3-1 over West Bromwich i Pablo Zabaletas avskjedskamp.

Se kampsammendrag:

Med det er de tre poeng og fem plussmål foran Arsenal på tabellen om det står seg slik. Liverpool er på sin side to poeng bak City og ett foran Arsenal.

Arsenal-manager Arsène Wenger, som aldri har mislyktes i å havne i Champions League har fremdeles troen.

– Vi ble nummer to forrige sesong med 71 poeng. Nå har vi 72 og vi vil ha 75. Etter det må du håndtere det som skjer. Vi har klart det på den siste dagen flere ganger, sier Wenger etter kampen.

I sesongavslutningen tar Arsenal i mot Everton, Liverpool Middlesbrough, mens Manchester City spiller borte mot Watford.

God Pickford - og dødelig De Bruyne/Jesus

Skulle London-laget hatt forhåpninger om å ta igjen Manchester City måtte de nok ha scoret på flere av sine enorme sjanser, men svake avslutninger og en god Jordan Pickford i Sunderland-buret stoppet flere mål – tross 36 avslutninger fra hjemmelaget.

Arsenal begynte klart best på et glissent Emirates Stadium og hadde flere sjanser, og en annullert nettkjenning i førsteomgang, men likevel stod det 0-0 til pause.

Da gikk det bedre for Manchester City på Etihad.

Gabriel Jesus ga Manchester City ledelsen etter 27 minutter etter lekkert forarbeid av Kevin De Bruyne.

Bare et drøyt minutt senere var rollene byttet om da De Bruyne doblet ledelsen etter målgivende pasning fra Jesus som var alt annet enn ferdigscoret.

– Det er en strålende scoring. Ballen kom til ham i en vanskelig høyde, og det er vanskelig å score et slikt mål, sier BBC-ekspert Mark Lawrenson.

Skremmeskudd fra Sunderland før scoring

Det betydde at Arsenal måtte ha mål for å beholde et reelt håp om Champions League-spill neste sesong, men det var Sunderland som fikk andreomgangs første sjanse på et indirekte frispark fra død vinkel etter at Nacho Monreals svake tilbakespill tvang Petr Cech til en redning. Vertene slapp imidlertid med skrekken på frisparket da den lure chipen ble headet bort av Granit Xhaka.

Vertene skapte sjanser også i andreomgang, men fyrte med løskrutt. Stadig mer frustrerte Arsenal-stjerner måtte også satse stadig mer offensivt.

Og med 18 minutter igjen kom uttellingen, fra lagets aller største stjerner. Granit Xhaka sendte ballen gjennom til Mezut Özil i Sunderland-feltet, Özil sendte ballen på tvers til Alexis Sánchez som hadde en lett oppgave med å sette inn 1-0.

City opp i 3-0, Arsenal 2-0

Dermed var London-klubben på vei mot tre livsviktige poeng, men omtrent samtidig satte Manchester City inn 3-0 hjemme på Etihad med Yaya Touré.

Med tre poeng i forskjell på tabellen, og sju plussmål i favør av City måtte Arsenal score mange flere skulle de ha håp om å ta igjen de lyseblå på tabellen.

Arsenal hadde skapt mye før 1-0, men etter scoringen kom en kanonade mot en særdeles god Jordan Pickford i gjestenes mål, men etter 81 minutter ble han slått igjen da Girouds avslutning ble reddet før en trolig offsideplassert Sánchez satte inn returen.

Vertene jaget flere mål, men uten hell.

West Bromwich ga imidlertid en liten hjelpende hånd da Hal-Robson Kanu reduserte til 1-3 med fem minutter igjen.