Norge avsluttet ishockey-VM med tap

De norske ishockeyherrene snuste på seier i VM-avslutningen, men Hviterussland snudde 2-3 til 4-3-seier på kort tid.

TAPTE: Landslagssjef Petter Thoresen måtte se ledelse bli snudd til tap i hockeyherrenes siste kamp.  Foto: Åserud, Lise /NTB scanpix.

I en kamp som ikke ble avgjørende for utfallet av VM for Norges del tok det lang tid før den første pucken fant veien til mål. Først seks minutter ut i annen periode ble det 1-0 til hviterusserne ved Jevgenij Lisovets.

Norge kvitterte ved Daniel Sørvik på et langskudd etter 35 minutter, men under tre minutter senere tok hviterusserne ledelsen igjen. Aleksandr Kulakov satte inn 2-1 etter svakt norsk backspill.

I siste periode åpnet Norge sterk og fikk 2-2-målet ved Alexander Reichenberg. Han gjorde en fin jobb på høyrekanten etter at Patrick Thoresen snappet pucken, dro seg inn og satte pucken inn til utligning.

Under tre minutter senere tok Norge ledelsen for første gang i kampen. Jonas Holøs dundret fram som et lokomotiv og styrte inn 3-2 etter fint norsk angrepsspill.

Men ledelsen skulle ikke vare kampen ut. Ilja Sjinkevitsj utlignet med snaut seks minutter igjen å spille, og etter 56.56 kom 4-3-målet ved Lisovets. Dermed ender Norge VM med åtte poeng etter to seirer og fem tap.