Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordstrand og Bækkelaget slår seg sammen. Det bekrefter klubbene på sine hjemmesider tirsdag formiddag.

«For å gi barn og unge i nærområdet et best mulig håndballtilbud, har Bækkelagets Sportsklub (BSK) og Nordstrand IF (NIF) inngått en ny avtale om sine elitelag. Tradisjonen og kulturen for håndball hos Bækkelaget og Nordstrand er sterk og går mange tiår tilbake», heter det i pressemeldingen.

NIF ønsker å styrke sin satsing på damehåndballen, mens BSK vil bruke sine ressurser til å bygge videre på herresiden.

Bækkelagets kvinnelag har spilt i 2. divisjon denne sesongen, mens Nordstrand rykket opp til 3. divisjon forrige sesong.

– For å styrke satsningen på elitehåndball i Oslo, har BSK og NIF blitt enige om å overføre BSKs 2. divisjonslag til NIF. Dette gjør at Nordstrand kan bygge opp et elitelag som skal sikte både mot norgestoppen og Europa dersom økonomien og interessen tillater det, sier Robert Hagen, styreleder i NIF.

BSK fortsetter satsingen sin på herresiden i Grundigligaen. Laget tok sølv i årets seriespill.

– For BSK er det viktig at våre mange talentfulle unge spillere har et elitelag å strekke seg mot i nærområdet, både på herre- og damesiden. Og en rendyrking av herresatsingen hos BSK vil sette oss i stand til å knive om å være blant Norges aller beste lag, sier Øystein R. Sundelin, styreleder i BSK.