Emosjonell Terry scoret da Chelsea feiret ligatittelen i sjumålsfest

Klubblegenden John Terry scoret i sin kamp nummer 716. Trolig hans siste fra start.

Chelsea-Watford 4-3

Se kampsammendraget øverst.

John Terry spilte kanskje sin siste kamp fra start som Chelsea-spiller i 4-3-seieren over Watford mandag kveld.

Med ligatittelen allerede i boks var det et relativt b-preget Chelsea som ble hedret med æresvakt av Watford-spillerne før kampen startet.

Og klubblegenden Terry markerte sin kamp nummer 716 for klubben med å score i sin 17. sesong på rad - 485 dager etter forrige gang.

Preget Terry

Terry scoret 1-0-målet på klassisk Terry-vis, med å krangle ballen inn etter et hjørnespark. Ikke en perfekt scoring, men...

– Det er den perfekte målscorer som åpner ballet på denne jubelkvelden, sa Øyvind Alsaker.

Etter scoringen kunne man skimte at det var et emosjonelt øyeblikk for Terry i ansiktsuttrykket.

– Han har sittet på benken hele sesongen og bare ventet på et øyeblikk til å sette et verdig punktum, og i det du scorer i det du helt sikkert vet er din siste start for Chelsea, er det til å begripe at det er følelser involvert, sier Lars Bohinen.

– Du ser det på leppen. Han gråter jo. Det kan ikke være mye tvil om det, sier Simen Stamsø Møller.

Kanskje var det følelsene som preget ham, da han gjorde en tabbe ved Watfords utligning i underkant av to minutter senere.

– Jeg er veldig glad over å score. Men til alle unger som ser på: får du sjansen skal du klarere på første sjanse. Det var en tullete tabbe, sa Terry etter kampen.

– Det har vært en god læring for meg. Forhåpentlig kan dette ha hjulpet meg når jeg en dag forhåpentlig skal bli manager. Antonio Conte har vært strålende med meg, han har vært ærlig med meg fra dag én. Det er alt jeg spør etter.

Den respekten er gjensidig.

– John er en Chelsea-legende. Han startet karriren i klubben og har vunnet mye. Å avslutte i klubben med ligatittel og kanskje en cuptittel vil vere stort, sier Antonio Conte til TV 2.

– Han spilte veldig godt, jeg må takke ham for hans engasjement, innsats og oppførselen på og utenfor banen. For meg er han først og fremst en stor mann, og deretter en stor spiller.

Fabregas avgjorde

Etter hvilen kunne man imidlertid se at dette ikke var det beste, eller det mest fokuserte, Chelsea-laget.

Watford ville ikke gi hjemmelaget flere gester enn æresvakten før kampstart og kom tilbake fra 1-3 til 3-3, bare for å se Cesc Fabregas knuse poenghåpet to minutter før slutt da han satte inn 4-3.

– Det var en stor kveld for meg, for spillerne, for fansen og for klubben. Det er alltid vanskelig å vinne i denne ligaen, vanskeligst i verden, sier Antonio Conte til TV 2 etter kampen.

Dermed kunne Chelsea fyre opp fyrverkeriet da dommer Lee Mason blåste av kampen.

Antonio Conte gjorde ni bytter på laget, og Terry start blant annet sin første kamp siden september.

Flammekasterne som preget innmarsjen satte ikke fyr på kampen umiddelbart. Etter 20 relativt daffe minutter eksploderte det da nettopp Terry kranglet inn 1-0.

Terry-tabbe

Bare ett minutt og 23 sekunder senere lå ballen i det motsatte nettet, etter en mindre heldig inngripen av Terry.

Et innlegg fra Daryl Janmaat ble først stoppet av David Luiz, før det burde blitt klarert av hans kaptein. Terry headet imidlertid tilbake i retning keeper. Der var Etienne Capoue som upresset kunne heade inn utligningen.

– Det er en gedigen miss av Terry, sier Alsaker.

Men Chelsea skulle snart være tilbake i ledelsen, og nok en gang var det en corner som skulle til.

Chelsea sterke på corner

En klarering havnet hos Cesar Azpilicueta som hamret til på direkten og markkryperen ga 2-1 til Chelsea.

Begge lagene hadde lite å spille for med unntak av æren, og for Watfors del noen plasser på tabellen og noen flere premiepund.

Watford slet med Chelseas cornere, og før fem minutter var spilt av den andre omgangen stod det 3-1 etter det tredje hjørnesparket.

Kenedys avslutning ble blokkert, men den spratt til Nathan Aké som trillet ballen til Michy Batshuayi som kunne score for andre kamp på rad på blank kasse.

Watford kom tilbake, men reiste tomhendte hjem

Bare minutter senere var det imidlertid ny spenning etter at Chelseas nykomponerte forsvar slo sprekker. Jaanmat var litt heldig som fikk ballen, men det han gjorde da han dro av Aké og avsluttet var klasse av høyrebacken.

Watford hedret Chelsea før kampstart, men ville ikke gjøre laget noen tjenester på banen, og med 17 minutter igjen av kampen stod det plutselig 3-3. Et innlegg fra Cleverley fant veien til Stefano Okaka etter Kurt Zoumas mindre heldige involvering, og Okaka hamret inn utligningen.

Men Chelsea er seiersmaskinen som ikke lar seg stoppe. Innbytter Cesc Fabregas ble matchvinner to minutter før slutt, og på overtid fikk Sebastian Prödl sitt andre gule kort og ble utvist for gjestene.

Og med 29 seirer har klubben fortsatt muligheten til å vinne 30 av 38 kamper denne sesongen. Det er i tilfelle rekord i Premier League. Siste hinder er tabelljumbo Sunderland.