Rådfører seg med Boasson Hagen om fremtiden: – Jeg vil ikke bli en kasteball

Kristoffer Halvorsen kan velge og vrake på øverste hylle i profftilbud. U23-verdensmesteren har ikke bestemt seg for hvor han sykler neste år, men han har allerede bestemt seg for å flytte til Sør-Europa.

EIDSVOLL (TV 2 Sporten): Til tross for det han selv kaller en «skikkelig dårlig» sesongstart, har «Doffen» få bekymringer for fremtiden.

Profflagene står fortsatt i kø for å snappe opp 21-åringen, og under Tour of Norway neste uke skal samtalene mellom de ulike partene intensiveres.

Se Tour of Norway på TV 2 fra og med onsdag 17.mai

– Man må ta et valg

– Det snakkes om Sky, BMC, Lotto-Jumbo, Quick-Step… Hvem står det mellom?

– Det er jo de lagene der. Men flere av de lagene, som Quick-Step og BMC, jobber jo med å få inn sponsorer for neste år og sånt. Så de jobber med mer enn bare å få inn ryttere, forteller Halvorsen.

– Men selvfølgelig må man jo ta et valg der også. Det er jo ikke noen hemmelighet at lagene nå prøver å «sette troppene» for neste år. Jeg skal snakke litt med Gino Van Oudenhove (sportsdirektør i Joker-Icopal) og Birger Hungerholdt (lageier) under Tour of Norway om hva vi gjør videre. Om man blir i Joker eller tar steget ut.

Edvalds råd

TV 2 møter Joker-Icopal-rytteren i anledning NorgesCup-rittet på Eidsvoll.

Rittet er ikke det viktigste på kalenderen for unggutten, men etter en trøblete innledning på sesongen handler det bare om å få noen ritt i bena før Tour of Norway-starten på onsdag.

– Hva er det du ser mest etter når du skal bestemme deg?

– Det er jo at man får en trygg ramme. Både økonomisk og i form av en god rittkalender. At man ikke blir en kasteball som førsteårssenior. Det er det viktigste: at man har en god plan.

– Har du søkt råd med våre andre utenlandsproffer?

– Ja, jeg har snakket en del med Edvald Boasson Hagen. Jeg har hørt litt med han. Det er fint å høre hva folk som han gjorde. Han var jo i en ganske lik situasjon som det jeg er i nå, forteller Halvorsen.

– Hva sier han?

– Han sa at man bare må ta det litt på magefølelsen, høre litt på tips… Å bare hoppe i det. Ta et valg.

– Terningkast 2

Lagvalget er kanskje ikke gjort, men «Doffen» har i alle fall bestemt seg for én ting.

– Jeg har tenkt til å flytte etter denne sesongen. Vi får se hvor det blir. Planen er enten Nice, Frankrike, eller Girona, Spania. I Girona er det en del nordmenn som bor fra før. Det blir mest sannsynlig der. Der er det litt varmere enn i Norge!

Der vil han i så fall bli sambygding med blant andre Amund Grøndahl Jansen (Lotto-Jumbo), Vegard Breen (Joker-Icopal), Kristoffer Skjering (Joker-Icopal) og Miriam Bjørnsrud (Team Hitec).

I Nice kan han snakke norsk med Vegard Stake Laengen (UAE-Team Emirates).

Et varmere klima vil forhåpentlig også gjøre at neste års sesongoppkjøring blir noe mer vellykket enn årets.

Halvorsen måtte droppe en treningsleir med Quick-Step Floors i januar på grunn av en kneskade, og veltet både i GP Lillers og Nokere Koerse senere på våren. Etter det igjen måtte han bryte Driedaagse De Panne på den første etappen på grunn av sykdom.

– Det er tøft. Jeg var ganske deppet etter at jeg måtte bryte i De Panne. Det har vært en skikkelig dårlig sesongstart. Det har egentlig vært helt motsatt av det man håpte på. Jeg følte at formen var veldig bra, og så kommer du til det første løpet og er et like hakk for giret. Da går det fort motsatt vei. Vi hadde mye uflaks og ting buttet i mot. Selv om seieren i Handzame Classic var bra, så har det vært en trå start på sesongen, forteller han.

– Hvilket terningkast vil du gi sesongstarten?

– Terningkast 2.