Kane matchvinner i Tottenhams avskjedskamp på White Hart Lane

Tottenham var det klart beste laget og vant fullt fortjent 2-1 i den aller siste kampen noengang på White Hart Lane. Harry Kane ble den store helten med sin scoring like etter pause.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Manchester United 2-1

Det ble et verdig farvel med White Hart Lane for Tottenham og deres supportere. Vertene kontrollerte kampen fra start til mål, til tross for at Manchester United yppet seg litt på slutten.

– For en avskjed dette ble, sa Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Hjemmefansen stormet banen og omfavnet spillerne sine umiddelbart etter kampslutt.

– Fantastiske bilder, sa Steffen Iversen som i åtte år hadde White Hart Lane som sin hjemmebane.

Harry Kane var en lykkelig mann etter kampslutt.

– For en måte å ta farvel på. Vi ville så gjerne avslutte med en seier her i vår siste kamp. Jeg sa før kampen at jeg ville elsket å score vinnermålet, og det er fantastisk at det skjedde. Det var spesielt å se den gå inn, sa matchvinneren til Sky Sports etter kampslutt.

– Det var uvirkelig, sa Dele Alli. – Vi spilte for fansen.

– Utrolig imponerende, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio. – De har kvalitet i alle ledd. De har en strålende bredde, og de makter å lide litt underveis i kamper uten å miste kontrollen.

Selve kampen var av det rolige slaget. Spurs gikk opp i ledelsen ved Victor Wanyama etter bare seks minutter, og de så seg aldri tilbake etter det.

Rett etter pause scoret Harry Kane sitt 22. mål for sesongen. Dermed så resten av kampen lenge ut til å bli en ren triumfferd for Mauricio Pochettinos menn.

Wayne Rooney skapte litt spenning med sin redusering tjue minutter før slutt. Det var imidlertid ikke nok til å ødelegge festen for Tottenham som har gått ubeseiret gjennom sin siste sesong på White Hart Lane.

Seieren betyr også at Spurs er sikret en andreplass i årets Premier League, to serierunder før slutt. Det er deres beste plassering i Premier League noen gang.

Nå venter et sabbatår på Wembley før de tar i bruk sin helt nye storstue som bygges på samme sted som White Hart Lane står i dag. Rivingen av White Hart Lane starter allerede mandag morgen.

Tottenham kjørte over gjestene fra start

Etter bare fem minutter var avskjedsfesten i gang for Tottenham.

Ben Davies fant Victor Wanyama med et nydelig innlegg etter en kort corner-variant. Wanyama steg opp over en tilsynelatende frosset Wayne Rooney og stanget ballen i hjørnet bak en sjanseløs David De Gea i Man Utd-buret.

1-0 og en fantastisk åpning fra hjemmelaget som gikk rett i strupen på José Mourinhos menn. Man Utd-spillerne virket nærmest paralyserte de første ti minuttene.

Etter sytten minutter var de likevel svært nære ved å utligne. Anthony Martial fikk tid og rom til å skyte fra snaue seksten meter. Skuddet var godt, men snek seg like til side for Hugo Lloris' lengste stolpe.

Spurs mot De Gea

Nå åpnet kampen seg mer opp, og like etter var det Spurs og Heung-min Sons tur til å brenne en stor sjanse. Den kjappe sørkoreaneren dro seg gjennom gjestenes forsvar ved hjelp av litt ferdigheter og en god dose flaks. Alene gjennom skjøt han imidlertid rett på en godt posisjonert David De Gea.

Halvveis ut i omgangen kom Harry Kane svært nær på å score sitt første mål noen gang mot Manchester United. Kane møtte et godt Christian Eriksen-innlegg på første stolpe og vant duellen mot De Gea, bare for å se headingen treffe oversiden av tverrligger og ut av spill.

Like etterpå måtte De Gea nok en gang i aksjon. Eriksens innlegg traff et United-bein og fikk en meget skummel bue mot mål. Spanjolen måtte ut i full strekk for å forhindre scoring. Dele Alli klarte ikke å ta hånd om returen og Man Utd-forsvaret fikk klarert.

Nå var Mourinhos menn heldige som kun lå under med ett mål.

Det kunne etter hvert virke som om det var Tottenham mot David De Gea. Etter en halvtime fyrte Alli løs en kanonkule mot spanjolens venstre kryss, og kun en strålende redning avverget en dobling av Spurs' ledelse.

Kampen roet seg en del utover i omgangen, men like før pause fikk Harry Kane en god sjanse fra skrått hold. Nok en gang sto De Gea i veien for scoring med en flott beinparade. Dermed gikk Tottenham til pause med det som må sies å være en svært fortjent 1-0-ledelse.

– Det har vært som en testimonial

Steffen Iversen i TV 2s Premier League-studio lovpriste sin tidligere arbeidsgiver i pausen.

– De har vært helt fantastiske, sa han.

Studioet mente det var et testimonial-preg over det hele.

– Det virker nesten som om United ikke har møtt opp til kamp, sa Iversen.

– Ydmykende, sa Simen Stamsø Møller. – Rashford må inn.

Erik Thorstvedt på indre bane var heller ikke imponert over det Mourinhos menn hadde produsert i første omgang og satte spørsmålstegn ved om prestasjonen var verdi en klubb av Man Utds størrelse.

– Det har vært enveiskjøring. Det Man United har vist til nå, har ikke vært bra. Motstanden har vært ganske veik.

Identisk start

Verre skulle det bli. Andre omgang startet på nesten identisk vis som det første. Og nok en gang scoret Spurs etter en dødball. Alli vant frispark ute på kanten og Eriksen slo det hardt inn foran mål. Der dukket Harry Kane opp som troll av eske foran Chris Smalling. Den engelske landslagsspissen flikket ballen forbi stakkars De Gea.

Det var Kanes 22. Premier League-mål for sesongen, og hans første mot Manchester United.

Nå hadde Kane fått ferten av mål, og bare minutter senere var han svært nær ved å score sitt andre for kvelden. Kane skar inn fra høyrekanten og forsøkte å skru ballen ned i hjørnet med venstrefoten. Dessverre for Tottenham skrudde ballen utover og bort fra Manchester Uniteds stolpe.

Gjestene hevet seg litt utover i kampen og Martial kom nok en gang nær scoring etter et godt forsøk fra distanse, men det var Spurs som styrte spillet og kontrollerte kampen.

Rooney forsøkte å spolere festen

Så dukket en gammel veteran opp for Manchester United. Martial dro seg lekkert forbi Kieran Trippier og inne foran mål ventet ingen ringere enn Wayne Rooney. Ingen i Spurs-forsvaret plukket opp den utskjelte klubblegenden og han satt kontrollert inn 2-1.

Mourinho hev umiddelbart innpå stjerneskuddet Marcus Rashford i håp om å ødelegge festen for Tottenham.

Ti minutter før slutt kunne Alli igjen sendt Tottenham to mål foran, men Phil Jones reddet avslutningen hans på streken.

Rashford fikk sin sjanse to minutter på overtid. Sterkt presset av tre Spurs-forsvare satte han ballen like til side for Hugo Lloris' mål.

Dermed ble det ikke flere mål, og Tottenham-fansen kunne med god samvittighet la flaggene vaie i et verdig farvel med sin mangeårige hjemmebane.

Pogba fikk fri
José Mourinho måtte klare seg uten flere sentrale spillere i Tottenhams avskjedskamp på White Hart Lane.

Milliardmannen Paul Pogba fikk fri etter at hans far, Fassou Pogba døde fredag, 79 år gammel.

Marouane Fellaini mistet kampen på grunn av suspensjon.

Fra før er også Zlatan Ibrahimovic, Ashley Young, Marcos Rojo, Luke Shaw og Timothy Fosu-Mensah skadet ut sesonginnspurten.

Men Mourinho stablet likevel et sterkt lag på beina. Wayne Rooney, Juan Mata og Anthony Martial var blant de utvalgte i startoppstillingen.

Tottenham startet som forventet med Dele Alli som hengende spiss bak Harry Kane på topp. Kyle Walker startet på benken.

Lik TV 2 Sporten på Facebook