Riise raser mot Innocent: – En idiotisk takling, han kunne knekt begge anklene til motspilleren

Tabellnaboene Kristiansund og Lillestrøm delte poengene med 1-1 i det første eliteseriemøtet mellom de to lagene.

På overtid pådro LSKs innbytter Bonke Innocent seg direkte rødt kort etter en hårreisende felling av Christoffer Aasbak.

Se skrekktaklingen i Sportsnyhetene øverst!

John Arne Riise, som gjestet FotballXtra under lørdagens runde, mente Innocents takling kunne være karrieretruende for Aasbak.

– Det er en spiller jeg selv har trent med, og vet hva han er i stand til å gjøre. Det var en idiotisk takling, han kunne ha knekt begge anklene til motspilleren. Ja, man kan si at han var på ballen, men det var et soleklart rødt kort, sa Riise, før han fortsatte tiraden:

– Men hvorfor gjør han dette mot en motstander ved cornerflagget tre minutter på overtid? Jeg fatter det bare ikke. Jeg håper at han får en hard straff av fotballforbundet og klubben, for slike ting vil vi ikke se i fotballen, slo han fast.

– Fortjente å vinne kampen
Kristiansund og Lillestrøm var plassert som nummer 13 og 14 før kampen, og med en ett poeng til hvert av lagene falt de begge en plassering. Lillestrøm har havnet under nedrykksstreken, og laget har nå bare Viking bak seg.

– Jeg føler vi fortjente å vinne kampen. Vi kom tilbake og fikk med oss ett poeng. Vi slo kanskje litt for mye i luften denne gangen. Det ble litt stress, og vi fikk ikke helt rytmen i laget, sa LSK-trener Arne Erlandsen til Eurosport.

– Når man leder på hjemmebane er det litt surt ikke å vinne. Jeg føler vi hadde kontroll, men vi blir straffet for feil i denne divisjonen, sa Christian Michelsen.

Erlandsen mønstret nærmest samme mannskap som mot Odd sist. Eneste forskjellen var Tomas Malec var erstattet av Michael Skoda. For hjemmelaget hadde Daouda Bamba kommet inn for Jean Alassane Mendy på topp, mens Kamer Qaka var tilbake på sentral midtbane.

Etter en god åpning av KBK de første 20 minuttene var det LSK som kom til den første virkelige store sjansen. Fredrik Krogstad fikk fyre av like utenfor 16-meteren, men KBK-målvakt Sean McDermott reddet.

Hjemmelaget var nær scoring da kaptein Dan Peter Ulvestad fikk skyte fra distanse og Arnold Origi så vidt ikke slått ballen over.

Mange dødballer
Lillestrøm virket å satse veldig mye på de mange dødballene som kom. Nærmest ved hver anledning fylte de motstanderens felt med spillere, men hjemmelaget klarte likevel å demme godt opp foran McDermott.

Simen Rafn var derimot noen få centimeter unna å sende LSK i ledelsen, men avslutningen hans endte i tverrliggeren.

Omgangen ble avsluttet med at backen Joakim Bjerkås fikk muligheten fra 18-19 meter, men Origi fikk så vidt slått det gode skuddet ut til corner.

Utnyttet rommene
Etter en god LSK-periode de første 10-15 minuttene etter hvilken var det Kristiansund som utnyttet de store rommene i LSK-forsvaret. En ball fra Liridon Kalludra gikk gjennom feltet og havnet hos Jonas Rønningen på motsatt side. Han kunne uhindret banke ballen i mål.

– Det var en tøff og hard kamp uten særlig finspill. Litt kjipt ikke å få med oss flere poeng. Vi følte at vi sto godt i duellspillet og ofret oss godt nok til å holde nullen, sa målscorer Rønningen.

Simen Rafn måtte ha tre forsøk før han satte inn utligningen for Lillestrøm. Han utnyttet en grov miss av hjemmeforsvaret og scoret på sitt siste forsøk.

– Vi kom ikke hit for å ta bare ett poeng, men i den situasjonen vi er havnet i må vi ta til takke med det ene poenget, sa Rafn.

(©NTB/TV 2)