Arsenal la press på Liverpool med overbevisende seier på marerittbane

Selv ikke en «handsscoring» fra Peter Crouch kunne ødelegge festen for Arsène Wenger og hans Arsenal. Med kveldens resultat er de kun ett poeng bak Liverpool i kampen om topp 4.

Stoke - Arsenal 1-4

Se sammendraget fra kampen over

Arsenal hadde kun vunnet én gang på åtte forsøk i Premier League på Britannia, men hadde likevel små problemer med å feie Stoke av banen lørdag kveld.

Mye takket være Olivier Giroud. Franskmannen takket for tilliten på topp med to scoringer.

Det eneste skåret i gleden for Arsène Wenger var at Arsenals stjernespiller Alexis Sanchez gikk av banen med det som lignet en lårhøne. Da hadde han rukket å notere seg for én scoring og én målgivende pasning.

Nå er Arsenal oppe på femteplass, kun poenget bak Liverpool på den viktige fjerdeplassen.

– West Ham har min støtte

Etter kampslutt innrømmet Giroud til Sky Sports at de nå ser med spenning til oppgjøret West Ham-Liverpool som går på søndag.

– Vi må fokusere på oss selv, men jeg skal være ærlig. Jeg kommer til å være West Ham-supporter i morgen. Men vi må gjøre jobben selv. Vi kommer til å kjempe helt til slutten, sa Giroud.

Arsène Wenger var en glad mann etter kampslutt.

– Vi hadde kontroll hele kampen. Det var viktig å holde hodet kaldt og spille vårt spill.

Wenger medgikk at Sanchez var på vei av banen da han scoret.

– Han ba om å gå av. Men Alexis er en spesiell spiller. Han viser at det ikke bare handler om talent, men også om vilje.

Crouch fikk hjelp av Guds hånd

Også Mesut Özil noterte seg på scoringslisten med en vakker scoring.

– Vi har sett noen virkelig flotte scoringer i dag, sa Alan Curbishley til TV 2 etter kampen.

– En fantastisk scoring, sa Steffen Iversen om Özils mål.

Det ble dramatisk da Peter Crouch lurte både dommeren og tv-seerne med å «handse» inn 2-1 midtveis i andre omgang.

– Vi trodde det var nok en kjempescoring, sa Curbishley. – Men det er jo en klar hands. Ingen tvil.

Seieren betyr at Arsenal fremdeles har svært gode sjanser til å kvalifisere seg til neste års Mesterliga.

– Man ser det på Arsène Wenger hvor viktig dette var. Han er oppe og jubler ved hver scoring, selv på slutten. Nå har de fremdeles en god sjanse, sa Iversen.

– Alt vil avgjøres i siste serierunde, spår Iversen.

Arsenal med flere gode sjanser
Arsenal tok kontroll på kampen fra start og skapte flere farligheter bare det første kvarteret.

I det åttende minutt løp Shkodran Mustafi seg fri på første stolpe på et hjørnespark. Den tyske landslagsstopperten stusset ballen nydelig mot bakerste kryss, men Jack Butland fikk på mesterlig vis fistet ballen over tverrliggeren.

Etter atten minutter kom kampens andre virkelig store sjanse da Hector Bellerin fant landsmann og back-kollega Nacho Monreal på bakerste stolpe. Monreal traff godt med hodet, men ballen sang klokkerent i stolpen bak en forfjamset Jack Butland i Stoke-buret.

Enkelt for Giroud

Bellerin var igjen arkitekten da Arsenal fikk hull på byllen fem minutter før pause. Spanjolen ble spilt helt fri på høyrekanten og inne i sekstenmeteren sto Arsenals angripere i kø for å avslutte. Bellerin fant Olivier Giroud mutters alene inne i Stokes femmeter, og franskmannen hadde en enkel jobb med å sette inn 1-0 med bredsiden. Dermed gikk bortelaget til pause med en svært fortjent 1-0-ledelse.

– Wenger har utnyttet Stokes svake defensive høyreside, sa Steffen Iversen i studio i pausen og pekte på at Xherdan Shaqiri ikke er noen vingback.

– Jeg kan ikke tro at Mark Hughes bruker Shaqiri som vingback, sa Alan Curbishley hoderystende. – Det er ikke hans jobb.

Strålende angrepsspill fra Arsenal

Etter 55 minutter var det utskjelte Mesut Özils tur til å svare kritikerne. Tyskeren spilte vegg med Alexis Sanchez som og ble ikke plukket opp av et passivt Stoke-forsvar. En strålende gjennombruddspasning fra Sanchez og alene med keeper avsluttet den lille teknikeren det flotte angrepet med en elegant avslutning forbi Butland.

Scoringen satte imidlertid fart i hjemmelaget og nå presset de Arsenal tilbake på banen. Som vanlig var det på dødballer de skapte de største farlighetene, og både Mame Biram Diouf og Bruno Martins Indi hadde gode muligheter til å redusere uten å få uttelling.

Det fikk imidlertid en nesten tometer høy innbytter ved navn Peter Crouch. Om enn ikke på den måten man skulle tro. Etter 66 minutter kom Marco Arnautovic seg fri på Stokes venstrekant. Innlegget var godt, og på første stolpe kom Crouch stupende. 1-2 og redusering for Stoke. TV-bildene viste imidlertid at Crouch helt tydelig brukte hånden og ikke pannen da han scoret. En svært kontroversiell scoring.

Scoret med skade

Arsène Wenger ble nok ikke mindre engstelig da Alexis Sanchez gestikulerte at han måtte bytte like etterpå. Byttet trakk imidlertid litt ut og chileneren viste seg å bli en håndfull for Stoke-forsvaret selv med vondt i låret.

Etter 76 minutter fant Bellerin ham i returrommet og Sanchez var overraskende nok helt alene. Arsenals toppscorer satte fart og fra rundt ti meters hold satte han ballen uttagbart nede i Butlands lengste stolperot.

Det var også det siste Sanchez gjorde på banen. Like etter ble han byttet ut med noe som kunne minne om en lårhøne.

Inn kom en spillesugen Aaron Ramsey. Han hadde bare vært på banen i snaue tre minutt da han regisserte 4-1-scoringen. Stoke-forsvaret var nå gått helt opp i limingen og etter en flott frispilling fra Özil fikk Ramsey god tid, og to forsøk, på å finne Giroud inne i boksen. Den lange franskmannen taklet ballen i mål fra rundt fem meter og kunne med det berolige sin landmann på linjen.

Flere mål ble det ikke på Britannia. Nå venter Sunderland på Emirates for Arsenal.