King avgjorde mot Burnley – jakter Solskjærs scoringsrekord

Joshua King ble matchvinner da Bournemouth slo Burnley 2-1. Nå er han kun to mål bak scoringsrekorden til Ole Gunnar Solskjær.

Bournemouth - Burnley 2-1

Se Joshua Kings matchvinnerscoring over

Joshua King kronet en god kamp med nok en Premier League-scoring da Bournemouth slo Burnley lørdag,

Dermed kan King fortsatt slå Ole Gunnar Solskjærs scoringsrekord for nordmenn med 18 mål i en Premier League-sesong.

Med 16 fulltreffere hittil denne sesongen, og kun én kamp igjen å spille, blir det vanskelig, men med den formen nordmannen er i om dagen, virker ingenting umulig.

Kings matchvinnerscoring kom bare to minutter etter at Sam Vokes hadde utlignet til 1-1 for Burnley. King ble satt opp alene med keeper Tom Heaton og var iskald da han trillet den mellom beina på den engelske landslagskeeperen.

Dermed må Burnley vente med å juble for fornyet kontrakt i Premier League. De trengte kun ett poeng i dagens kamp for å være sikker.

– Irriterende at sesongen snart er over!

Hovedpersonen selv var rolig i møte med pressen etter kampslutt.

– Jeg satte meg et mål om 15 mål før sesongstart. Jeg tror på meg selv, men du kan ikke gjøre noe uten gode lagkamerater.

King har allerede begynt å forberede seg til neste sesong, men vil ikke sammenligne seg selv med spillere som Harry Kane og Romelu Lukaku ennå.

– Dette er første sesongen jeg scorer slikt som dette. Jeg trenger å bevise hva jeg kan neste sesong også før man kan prate om meg sammen med spillere som Harry Kane og Romelu Lukaku, sa han.

– Jeg kan ikke vente på at neste sesong skal begynne. Jeg er faktisk litt irritert på at sesongen nå er over.

På spørsmål om Solskjærs scoringsrekord er han diplomatisk, men innrømmer at han er klar over at han kun ligger to mål bak.

– Jeg blir tagget av folk hele tiden på instagram, så jeg har ikke kunnet unngå å få med meg den rekorden! Det ville selvfølgelig vært flott å slå den rekorden, men jeg har neste sesong på meg også. Ole Gunnar er en legende og jeg er stolt av å bare bli nevnt i den sammenhengen.

Se sammendraget av kampen under

– Vi vil gjøre alt vi kan for å beholde ham

Etter kampslutt var Bournemouth-trener Eddie Howe full av lovord om sin nye superspiss.

– Josh King har vært fantastisk. Alle lag trenger en toppscorer og noen til å lede an. Det er mer i vente fra ham også.

Howe hevder likevel at han ikke er redd for å miste ham til en annen klubb i sommer.

– Jeg tror ikke vi kommer til å miste ham i sommer. Vi elsker å jobbe med ham, forhåpentligvis føler han det samme. Vi er nødt til å beholde våre beste spillere, og vi vil gjøre alt vi kan for å beholde ham.

En modnere King

King, som i det siste har blitt ryktet bort til storklubber som Tottenham og Everton, har imponert ekspertene. Steffen Iversen mener at Joshua King har modnet denne sesongen, og blitt smartere.

– Man ser det på måten han beveger seg på i feltet, og holder igjen løpene på. I år har han vært helt fantastisk, sa han før kampstart i TV 2s Premier League-studio.

Alan Curbishley er enig, og poengterer at mye av grunnen til at King har fått så mange sjanser på topp denne sesongen er skadene til Callum Wilson og Benik Afobe.

– Det har gjort det lettere, og han har fått spille fast. Jeg synes han har modnet mye bare de siste seks månedene, og det er ingen tvil om at Eddie Howe har en vanskelig avgjørelse foran seg når Callum Wilson igjen blir skadefri, sa han til TV 2.

Curbishley og Iversen ønsker begge å se ham spille alene på topp som han gjorde i dag.

– Han jobber knallhardt og er sterk i kroppen. For Norges del er det veldig bra at han spiller helt fremme, sa Iversen etter kampen.

– Det virker som om Eddie Howe liker å bruke ham mer i tier-rollen, men personlig ser jeg på ham som en nummer ni, sa Curbishley.

Vakkert mål fra Junior Stanislas
Joshua King fortsatte sin jakt på Ole Gunnar Solskjærs scoringsrekord på 18 mål i Premier League i ettermiddagens oppgjør hjemme mot Burnley. Med 15 fulltreffere hittil denne sesongen, og kun to kamper igjen å spille, var det klart at han måtte levere i dagens kamp for å ha en mulighet.

Etter 23 minutter var nordmannen veldig nære etter et innlegg fra Junior Stanislas, men King, som har vist en imponerende scoringssteft denne sesongen, var akkurat litt for sent ute til å nå Stanislas' gode innlegg.

Bare to minutter senere tok Stanislas saken i egne hender. En nydelig crosser fra Lewis Cook fant en Stanislas på løp i bakrom. Alene med keeper var han iskald da han trillet den rolig ned i hjørnet. En fortjent ledelse til vertene som frem til da hadde hatt initiativet i kampen.

Flere mål ble det ikke før pause. Joshua King fikk seg en kraftig trøkk etter en i overkant tøff takling fra en Burnley-forsvarer like før pause, og TV-bildene viste en haltende King på vei inn i garderoben. Heldigvis var King fremdeles på banen da andre omgang sparket i gang.

Andre omgang fortsatte der første omgang slapp med et soleklart initiativ fra vertene. Likevel var det Burnley som hadde omgangens første virkelig store sjanse da Scott Arfield dro seg inn fra venstrekanten og skrudde ballen centimetere utenfor stolpen til Arthur Boruc.

Litt senere var det King som fikk muligheten på lignende vis. Han skar inn fra kanten av Burnleys sekstenmeter og løsnet skudd fra snaue ti meter. Avslutningen gikk imidlertid to meter over Tom Heatons venstre kryss. Nordmannen var svært livlig på dette tidspunktet i kampen og skapte flere farlige situasjoner for Burnleys forsvar uten at det ble det helt store resultatet.

Etter 83 minutter utlignet Sam Vokes for Burnley med en flott heading. Da virket det som om Burnley hadde sikret seg ny kontrakt i Premier League.

Men en nordmann ville det annerledes. Bare to minutter senere fikk han sto helt alene i gjestenes sekstenmeter, og King gjorde ingen feil. Det var hans sekstende mål for sesongen. Nå venter Leicester på King Power Stadium i siste seriekamp.