ArsenalFanTV når nye høyder: – Han er den mest fantastiske mann på jord

TV 2 fikk være med da en av Arsenals mest kjente supportere laget supporter-TV etter forrige bortekamp.

Se Stoke-Arsenal lørdag 18.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Southampton (TV 2:)

Arsenal er en av Englands største klubber, og følgelig også en av verdens største. Det estimerte antallet tilskuere på verdensbasis har vært nevnt i størrelsesordenen 100 millioner.

Som resultat av dette har nettstedet og Youtube-kanalen ArsenalFanTV dukket opp, og siden starten i 2012 etter hvert etablert seg som et fast innslag i den sosiale media-sfæren som omkranser internett i kjølvannet av Arsenals kamper.

Hovedpersonen midt oppe i det hele er Robbie Lyle, mannen som har programlederansvaret og som intervjuer klubbens supportere utenfor både hjemme- og bortekampene Arsène Wengers lag spiller.

– Vi er der på alle kampene, fra treningskampene før sesong til treningskampene etter sesongen. Vi er en videoplattform som sørger for at fans kan få komme med sine meninger om klubben de elsker, sier Lyle til TV 2.

TV 2 fikk være med Lyle på jobb, og følge hans arbeidsdag etter bortekampen mot Southampton på St. Mary's tidligere denne uken. Der var det tydelig at ArsenalFanTV-stjernen er en populær kar.

– Jeg synes han er briljant. Jeg mener Robbie er den mest fantastiske mann på jord, sier en ivrig fan.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Respekteres av andre lags supportere
Lyle forklarer selv også overfor TV 2 om den utrolige progresjonen kanalen har hatt de siste årene, og om hva som er motivasjonen bak kanalen.

– Det har vært utrolig. Alle fotballsupportere vet hvem vi er nå. Ikke bare Arsenal-fans. Jeg tror de respekterer hva vi gjør. Vi lar fansen komme til orde, og det er noe du ikke får til vanlig. Du får høre fra spillere, eksperter og alle andre som er interessert i fotball, men ikke fra de vanlige supporterne som det er tusenvis av. De har investert tid og penger i dette, så hvorfor hører vi ikke fra dem? Det var det vi ønsket å gjøre. Det å gi dem en stemme, forteller han.

– Alle vet hvem jeg er, men jeg kommer bare for å se mitt lag vinne
Youtube-stjernen har etter hvert måttet finne seg i å bli sett på som en kjendis, og Arsenal-fans over hele verden kjenner ham nå igjen i forbindelse med kampene.

– Det har vært litt merkelig. Jeg pleide bare å gå inn på kampene, og ingen visste hvem jeg var. Nå vet alle hvem jeg er. Det er hyggelig, men jeg kommer bare for å se mitt lag vinne, som så mange andre, forklarer han.

Ikke redd, men har et råd til supportere
Det å samle så store menneskemengder som Lyle og hans kollega med kameraet gjør etter kamper kan være både utfordrende og skremmende, men mannen som selv er blitt en stjerne på grunn av at han intervjuer folk bedyrer at han ikke er redd.

– Ikke egentlig. Jeg har gått og sett fotball så lenge at jeg ikke blir redd mer. Jeg hadde en situasjon mot Tottenham som var litt skremmende, men jeg var ikke redd på mine egne vegne. Jeg var bare irritert over hvordan andre Arsenal-fans ble behandlet den dagen. Men når du går på kamper må du være fornuftig og holde deg borte fra enkelte situasjoner, nærmest råder Lyle oss.

Wenger har skapt mer frustrasjon enn noensinne denne sesongen
Stjernesupporteren er ikke i tvil om hvilket tema som har vært det heteste denne sesongen. Arsène Wengers uannonserte framtid er nemlig noe de fleste bryr seg om.

– Han har vært et hett tema. Og det kommer av at han ikke har fortalt noe. Vil han bli? Vil han gå? I tillegg har vi ikke spilt så bra, spesielt borte, så supporterne har vært mer frustrerte enn jeg noen gang har sett dem, forteller Lyle.

Özil lo av TV 2s spørsmål vedrørende om han hadde sett på
Tidligere i uken intervjuet TV 2 Mesut Özil, og spurte om den nye internett-hverdagen med flere plattformer for potensiell kritikk påvirker spillerne i det hele tatt. Det ble også tid til å spørre om han selv hadde sett på ArsenalFanTV.

– Haha. Jeg er den typen person som bare slår av når jeg ikke er på fotballbanen. Jeg er ikke mye på telefonen eller i sosiale medier. Jeg legger ut ting der så folk ser hva jeg kan gjøre, siden det betyr mye for fansen. Men jeg tilbringer tid med familien og venner, for det er det som betyr noe for meg, svarte den tyske stjernen.

Lørdag er det duket for nye muligheter, for både ArsenalFanTV, TV 2, Özil, supporterne og alle som er involvert rundt Arsenal. En ny tøff bortekamp venter, på en arena der kun én av de siste ti er vunnet av Arsène Wengers lag.

Tre poeng må det dog sannsynligvis bli dersom drømmen om Mesterliga-plass skal leve. Så gjenstår det å se hvordan fansen reagerer om det ikke blir det. Resultatet ser du garantert på ArsenalFanTV i løpet av lørdagskvelden.

Se Stoke-Arsenal lørdag 18.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!