Conte etter tittelen: – Det føles som jeg har spilt selv i hver kamp

Chelseas suksessmanager Antonio Conte var jublende glad og svært lettet etter å ha ledet klubben til Premier League-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har ligget i kortene lenge, men først etter 1-0-seieren mot West Brom fredag kveld var det klart.

Chelsea er seriemester i Premier League sesongen 2016/2017.

Manager Antonio Conte ledet Chelsea til ligatittelen i sin første sesong og får mye av æren for klubbens suksess.

– Den avgjørelsen endret sesongen
Spesielt etter at italieneren endret formasjon til 3-4-3 i fjor høst.

– Den avgjørelsen endret sesongen for oss. Vi måtte endre og finne en ny form til laget. Jeg mente at vi kunne spille 3-4-3 fordi vi hadde spillerne til å gjøre det, sa Conte.

Han avviser at Chelsea har vært heldige denne sesongen.

– Vi har aldri vært heldige, vi har bare gjort en strålende jobb. Nå er det viktig å hvile. Det har vært en fantastisk sesong, men vi kan fremdeles vinne FA-cupen, mente den tidligere Juventus-sjefen, før han la til:

– I alle kampene vi har spilt denne sesongen så føles det som jeg har spilt selv. Jeg viser min lidenskap og min vilje til spillerne, og mitt ønske om å stå sammen med spillerne i hver kamp. Det er meg, det er slik jeg er, oppsummerte han.

– Denne tittelen vant vi sammen
Conte understreker at han ikke skal ha æren for tittelen alene.

– Både nå og tidligere har vi stått sammen. Jeg står sammen med mine spillere både på gode dager og dårligere dager. Denne tittelen vant vi sammen, slo han fast.

Etter seieren mot West Brom var han bare lettet.

– Takk til alle. Dette var en stor prestasjon av spillerne. Jeg takker dem for deres vilje og for deres harde arbeid. De viste meg de riktige holdningene og viste meg at de ville gjøre noe stort denne sesongen. Etter denne kampen har vi god grunn til å være glade og henrykt, mente han.