Chelsea sikret seg Premier League-tittelen: – For en eventyrhistorie for Batshuayi

Michy Batshuayi kom inn fra benken og scoret målet Chelsea trengte for å vinne Premier League-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Brom – Chelsea 0-1 (0-0):

Chelsea skapte sjanse på sjanse, men fikk bare ikke ballen i nettet oppgjøret mot West Brom fredag kveld.

Men sju minutter før slutt dukket innbytter Michy Batshuayi opp i feltet og scoret målet som feide all tvil side: Chelsea vant 1-0 og tok poengene klubben trengte for å vinne Premier League.

– For en eventyrhistorie for Michy Batshuayi, som egentlig ikke har bidratt til noe som helst denne sesongen. Han kom inn og scoret målet over alle mål denne sesongen, sa kommentator Kasper Wikestad.

Gary Cahill var høyt oppe etter seieren som sikret Chelsea nok en Premier League-tittel.

– Vi snakket om det tidligere. Vi må bare verdsette slike øyeblikk. Men gjennom hele sesongen så har vi vært det beste laget og fortjener denne tittelen, sa Gary Cahill til Sky Sports etter kampen.

– Fotball er vidunderlig, sa lagkamerat Cesc Fabregas etterpå.

John Terry kunne juble for sin femte Premier League-tittel totalt i karrieren.

– Det er fantastisk for meg, men hele laget fortjener dette. Jeg er henrykt på vegne av laget. Vi tapte mot Arsenal og Liverpool tidlig i sesongen, men vi kom tilbake, sa Terry til Sky Sports.

Premier League-ekspert Alan Curbishley mente tittelen var fullt fortjent.

– Du kan se hva det betyr for spillerne. De har virkelig stått sammen. De hadde en dårlig periode i starten av sesongen. Etter at Conte endret på formasjonen har han utrettet mirakler, sa den tidligere Premier League-manageren Alan Curbishley, som gjestet Premier League-studio i helgen.

– Conte må bli kåret til årets manager i Premier League. For det er veldig sannsynlig at Chelsea tar dobbelen nå, slo han fast.

Chelsea har nå totalt seks ligatitler i klubbens historie. Fem av dem er i Premier League på 2000-tallet.

– Det startet i august. Selv om resultatene ikke var helt gode i starten, så gjorde Conte grep og siden har man ikke sett seg tilbake. 13 strake seire en periode la mye av grunnlaget. Gratulerer Chelsea og gratulerer Conte. Mange har bidratt, men trollmannen Conte har blitt en ny helt i klubbens historie, oppsummerte Wikestad.

– Conte er et av tidenes kupp i Premier League
Antonio Contes innsats som Chelsea-manager ble hyllet av ekspertene.

– Tre ganger med Juventus vant han ligaen med tre kamper igjen. Han har gjort det før og vet hvordan han gjør det. Conte er et av de største kuppene en klubb har gjort noengang. Conte er en trener i verdensklasse, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø i studio.

– Conte har vunnet sin fjerde strake ligatittel hvis du tar med Juventus-troféene. Det er imponerende, poengterte kommentator Kasper Wikestad.

Wikestad tror Conte kan vente seg en solid lønnsøkning etter Chelseas suksessrike sesong.

– Conte er den manageren som tjener sjette mest i Premier League. Han mener selv at hvor mye du tjener viser hvor mye du verdsettes. Det er vel et kraftig hint til Chelsea om at Conte synes at han fortjener mer lønn, poengterte Wikestad.

Enveiskjøring
Chelsea viste hvor lystne de var på tittelen allerede fra avspark.

Anført av en strålende opplagt Pedro skapte Chelsea en rekke sjanser. Etter 13 minutter skrek Chelsea på hands da et innlegg fra Pedro traff hånden til Chris Brunt. Dommeren vinket spillet videre.

Avslutningene haglet mot West Broms keeper Ben Foster og det så ut som om det bare var et tidsspørsmål før Chelsea ville score.

I det 32. minutt testet Cesc Fabregás skuddfoten. Skuddet strøk stolpen.

Men det ble bare nesten for Chelsea, og West Ham klarte å holde Contes stjernemannskap til 0-0 til pause.

– Conte vil ha sikret tittelen allerede ikveld, men da må Chelsea sette sjansene, poengterte Kasper Wikestad etter de første 45 minuttene på The Hawthorns.

Rett etter pause fikk Victor Moses avsluttet fra skrått hold. Ballen føk mot mål, men igjen reddet West Hams keeper Ben Foster.

Fem minutter senere skjøt Cesc Fábregas fra langt hold igjen. Nok en gang strøk spanjolens langskudd stolpen.

Deretter var Hazard nære, men etter litt «ping pong» innenfor 16-meteren fikk West Brom avverget.

Etter én times spill gikk Diego Costa over ende innenfor West Broms 16-meter og ble liggende. Chelsea-spillerne skrek igjen på straffe. Dommeren løste det hele med å dømme frispark til West Brom – til store protester fra Chelseas spillere.

Sju minutter før slutt kunne Chelsea slippe jubelen løs. Innbytter Michy Batshuayi dukket opp i feltet og sendte Chelsea til himmels.

Etter scoringen jublet Antonio Conte sammen med hele støtteapparatet og flere av spillerne. For scoringen feide all tvil til side.

Chelsea er seriemester sesongen 2016/2017.

Conte: – Vi er klar til å juble sammen
Premier Leauge-trofeet har aldri blitt vunnet på The Hawthorns.

Tidligere har Premier Leauge-gull blitt feiret på 15 forskjellige stadioner, og fredag kveld ble West Broms hjemmebane stadion nummer 16.

Chelseas manager Antonio Conte sa før kampen at han har planer om å bli værende i klubben i mange år fremover.

– Jeg har en kontrakt med Chelsea i ytterligere to år. Det er logisk når du begynner i en ny klubb at du ønsker å fortsette og forbedre ditt arbeid i flere år fremover. Jeg vil garantert gjøre det, sa Conte.

– Men det viktigste er at klubben når sine mål. Å komme hit, med mulighet til ligagull, er fantastisk for oss. Vi har jobbet med dette hele sesongen og er klar til å juble sammen, sa italieneren.

Slik startet lagene:

West Brom: Foster - Dawson, Mcauley, Evans, Nyom - Brunt, Livermore, Fletcher (kapt.), Field, McClean - Rondon.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, David Luiz, Cahill (kapt.) - Moses, Matic, Fabregas, Alonso - Pedro, Costa, Hazard.