Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds manager José Mourinho plasserte Bastian Schweinsteiger helt ute i kulden på Old Trafford.

En periode måtte faktisk den tyske VM-vinneren trene med reservelaget mens A-troppen spilte kamper i Premier League.

Men Schweinsteiger nektet å uttale seg kritisk til media om sin situasjon i Manchester United.

Den tidligere Bayern München-stjernen uttalte seg i diplomatiske vendinger da han fikk spørsmål om hva han han mente om å være helt ute i kulden før han signerte for MLS-klubben Chicago Fire i mars.

«Hold kjeft»-klausul
Det kan det være en god grunn til. For i den mye omtalte boken «Football Leaks: The Dirty Business of Football» kommer det frem en helt spesiell klausul i Schweinsteigers kontrakt med Manchester United, skriver The Daily Mirror.

Dersom tyskeren uttalte noe til mediene som falt dårlig i smak hos det sittende trenerregimet eller klubbledelsen på Old Trafford ville han umiddelbart bli bøtelagt med to ukelønner.

Klausulen hindret ham også i kritisere den sittende manageren eller klubben offentlig.

Ifølge The Daily Mirror hadde 32-åringen en årslønn på hele 88 millioner kroner i Manchester United.

– Jeg er lei meg fordi jeg må forlate så mange venner
Schweinsteiger gikk bare starte 13 Premier League-kamper i løpet av sine to sesonger i Manchester United. Etter overgangen til Chicago Fire hadde han likevel ingenting negativt å si om oppholdet.

– Jeg er lei meg for at jeg måtte forlate så mange venner i Manchester United, men er takknemlig for at jeg fikk sjansen til å spille for klubben. Jeg vil spesielt takke fansen, som støttet meg under hele min tid i Manchester United, sa midtbanespilleren.

Flere reagerte imidlertid på at Schweinsteiger ikke fikk spille mer for Manchester United, deriblant Manchester City-spilleren Ilkay Gündogan.

– Jeg mener at Manchester United 100 prosent kunne trengt en frisk og rask Bastian Schweinsteiger med i troppen. Om det man har hørt og lest er sant, så er det respektløst. Han er ingen dusinspiller, han er en tidligere VM-vinner, sa landsmannen Ilkay Gündogan tidligere denne sesongen.