SPESIELL KLASUL: Bastian Schweinsteiger hadde en klausul i kontrakten sin med Manchester United som hindret ham i kritiske uttalelser til pressen.
SPESIELL KLASUL: Bastian Schweinsteiger hadde en klausul i kontrakten sin med Manchester United som hindret ham i kritiske uttalelser til pressen. Foto: Paul Ellis

Avslører profilens «hold kjeft»-klausul

Bastian Schweinsteiger måtte punge ut dersom han uttalte seg kritisk til det sittende trenerregimet på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds manager José Mourinho plasserte Bastian Schweinsteiger helt ute i kulden på Old Trafford.

En periode måtte faktisk den tyske VM-vinneren trene med reservelaget mens A-troppen spilte kamper i Premier League.

Men Schweinsteiger nektet å uttale seg kritisk til media om sin situasjon i Manchester United.

Den tidligere Bayern München-stjernen uttalte seg i diplomatiske vendinger da han fikk spørsmål om hva han han mente om å være helt ute i kulden før han signerte for MLS-klubben Chicago Fire i mars.

«Hold kjeft»-klausul
Det kan det være en god grunn til. For i den mye omtalte boken «Football Leaks: The Dirty Business of Football» kommer det frem en helt spesiell klausul i Schweinsteigers kontrakt med Manchester United, skriver The Daily Mirror.

Dersom tyskeren uttalte noe til mediene som falt dårlig i smak hos det sittende trenerregimet eller klubbledelsen på Old Trafford ville han umiddelbart bli bøtelagt med to ukelønner.

Klausulen hindret ham også i kritisere den sittende manageren eller klubben offentlig.

Ifølge The Daily Mirror hadde 32-åringen en årslønn på hele 88 millioner kroner i Manchester United.

– Jeg er lei meg fordi jeg må forlate så mange venner
Schweinsteiger gikk bare starte 13 Premier League-kamper i løpet av sine to sesonger i Manchester United. Etter overgangen til Chicago Fire hadde han likevel ingenting negativt å si om oppholdet.

– Jeg er lei meg for at jeg måtte forlate så mange venner i Manchester United, men er takknemlig for at jeg fikk sjansen til å spille for klubben. Jeg vil spesielt takke fansen, som støttet meg under hele min tid i Manchester United, sa midtbanespilleren.

Flere reagerte imidlertid på at Schweinsteiger ikke fikk spille mer for Manchester United, deriblant Manchester City-spilleren Ilkay Gündogan.

– Jeg mener at Manchester United 100 prosent kunne trengt en frisk og rask Bastian Schweinsteiger med i troppen. Om det man har hørt og lest er sant, så er det respektløst. Han er ingen dusinspiller, han er en tidligere VM-vinner, sa landsmannen Ilkay Gündogan tidligere denne sesongen.