Forsøkte å hindre Mourinho i å svare på spørsmål om FIFAs etterforskning av Pogba-overgangen

Manchester Uniteds manager José Mourinho lot seg ikke stoppe av klubbens pressesjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har bekreftet at de undersøker omstendighetene rundt Paul Pogba 994-millionerovergang fra Juventus til Manchester United ifjor sommer.

FIFA undersøker om den omstridte agenten Mino Raiola, som skal ha sikret seg nærmere 460 millioner kroner på overgangen over en femårsperiode, har representert både Pogba, Juventus og Manchester United samtidig.

Se Mourinhos pressekonferanse i videovinduet øverst!

På onsdagens pressekonferanse fikk manager José Mourinho spørsmålet om hvordan FIFAs etterforskning påvirker Paul Pogba.

Da brøt Manchester Uniteds pressesjef inn.

– Vi er ikke her for å diskutere den saken, vi er her for å snakke om fotball, svarte hun journalistene bestemt.

Men José Mourinho lot seg ikke stoppe og svarte villig.

– Det går helt fint, for det spørsmålet er enkelt. Det påvirker ikke i det hele tatt, slo Mourinho bestemt fast.

– 17 kamper på sju uker med 16 spillere er umulig
Igjen benyttet Mourinho anledningen til å klage på Manchester Uniteds knallharde kampprogram de siste månedene da han fikk spørsmål om de siste ukenes laguttak har vært gambling.

– 17 kamper på sju uker. Med 16 spillere. Det er umulig. Det var ikke en gambling å starte med laget jeg gjorde. Det var en avgjørelse basert på fornuft. For 17 kamper totalt i april og mai med 16 spillere er komplett umulig, sa Mourinho, før han fortsatte:

– I løpet av denne tiden mistet vi fire spillere på én uke. Først Chris Smalling og Phil Jones, så Marcos Rojo og Zlatan Ibrahimovic i kampene mot Anderlecht. Etter det mistet vi spillere som Ashley Young og Luke Shaw. Derfor var det ikke gambling, det var en konsekvens av vår situasjon. Nå må vi kjempe med det vi har. Uansett angrer jeg ingenting på de valgene vi har tatt, slo han fast.

Han hevdet at semifinalereturen mot Celta var den viktige i Manchester Uniteds historie. Manchester United vant som kjent den første kampen i Spania 1-0 og har den ene foten i finalen.

– Hva motivasjon angår er dette den viktigste kampen i historien for Celta. Men det er også den viktigste kampen i vår historie, for den neste kampen er alltid den viktigste. Det som har skjedd før tilhører historien. Det er kampen i morgen det handler om. Jeg tror ikke Celta er mer tente enn oss eller drømmer mer om en finale enn oss. Vi skal gi alt for å nå finalen, mente han.

Rooney åpner for å bli i Manchester United
Etter Mourinho hadde snakket med pressen i en halvtimes tid entret Wayne Rooney presskonferansen.

Veteranen fikk flere spørsmål om sin fremtid.

– Jeg har mer å gi og ønsker å hjelpe laget. Fotball endrer seg hele tiden. Gjennom karrieren møter du hele tiden ulike utfordringer. Jeg ønsker å spille videre, og jeg vil hjelpe laget både på og utenfor banen, sa Rooney.

– Er dette din siste sjanse til å spille en stor finale med Manchester United?

– Mitt fokus er å vinne denne finalen. Jeg mener det en massiv mulighet for klubben. Jeg har vært i denne klubben i 13 år og selvsagt vil jeg bli værende, svarte han.

Rooney tror José Mourinho kommer til å lede Manchester United til flere troféer i fremtiden.

– Klubben vil bli suksessrik under Mourinho. Om vi vinner Europaligaen betyr det at vi har vunnet tre troféer denne sesongen. Vi er ikke langt unna og ser virkelig frem til utfordringen som venter mot Celta, mente han.