Se giganttabbe i Sportsnyhetene over!

Luka Pibernik trodde han vant onsdagens etappe i Giro d'Italia, men jublet en runde for tidlig. Fernando Gaviria vant den virkelige spurten.

Det oppsto forvirring da etappen skulle avsluttes med en og en halv runde inne i Messina. Slovenske Pibernik fra Bahrain-Merida-laget spurtet forrykende og hevet armene, men så viste det seg at det fortsatt gjensto en runde på seks kilometer.

Mens Pibernik jublet ellevilt kom hovedfeltet nærmere og nærmere, og det tok ikke langt tid før han var passert.

Familien på tilskuerplass
I spurt nummer to var Quick-Step-rytter Gaviria den beste, og han kunne glede seg over sin annen etappeseier i årets ritt. Pibernik måtte nøye seg med 148. plass.

– Jeg er fornøyd med disse to seierne, sier Gaviria.

– Beina mine svarer slik jeg ønsket. Denne seieren var ikke bare for meg. Den var for laget mitt, familien min og alle som har støttet meg. Familien min er her og det er vakkert å gi dem denne gaven. Hele laget jobbet perfekt, fortsetter Gaviria.

Det var vanskelige stigninger og utforkjøringer innledningsvis på onsdagens etappe fra Pedara til Messina på Sicilia, mens avslutningen var flat. Derfor var det spådd tidlige brudd med utsikt til å lykkes.

Maciej Paterski og Jevgenij Sjalunov stakk ganske riktig etter få kilometer, og de ledet på det meste med omtrent fire minutter. Tre mil før mål hadde de fortsatt et par minutter, men da begynte feltet å skru opp farten for alvor. Utbryterduoen ble hentet inn halvannen mil før mål, og dermed var det duket for den dobbelte spurten.

Bob Jungels fra Luxembourg, som er lagkamerat med Gaviria i Quick-Step, forsvarte den rosa ledertrøyen han erobret tirsdag.

ETAPPEVINNEREN: Fernando Gaviria jubler for seier. 
ETAPPEVINNEREN: Fernando Gaviria jubler for seier.  Foto: AFP Photo / Luk Benies

Ny tung dag
Det er den andre tung dagen på rad for Bahrain-Merida-laget. Etter tirsdagens etappe ble Javier Moreno kastet ut av Giroen.

TV-bilder viste at den spanske Bahrain-rytteren før siste bestigning av vulkanen Etna på Sicilia tirsdag syklet opp til Sky-rytter Diego Rosa og dro ham i trøya bakfra. 32-åringen skrek også trusler til Rosa.

Juryen reagerte ved å diskvalifisere Moreno fra videre deltakelse. Dermed mistet lagkaptein Vincenzo Nibali en av sine hjelpere i kampen om den rosa trøya.

Moreno ble straffet for «voldelige handlinger» og ble også bøtelagt.

(©NTB)