Sarpsborg er blitt enig med trener Geir Bakke om en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen.

Forlengelsen med Bakke på ytterligere fire år ble presentert på en pressekonferanse onsdag. Også Bakkes assistenttrener Tom Freddy Aune har fått forlenget sin kontrakt med klubben med tilsvarende antall sesonger.

– Det er en god følelse. Vi har vel kanskje det mest utsatte yrket som finnes, og det er hyggelig at det er en klubb som har lyst til å satse på oss over tid. Det er godt å ha en slik arbeidsgiver, sa Geir Bakke til klubbens facebookside.

– Veldig hyggelig at klubben har tro på Geir og meg, slo Aune fast.

Og ledelsen er henrykt med sin trenerduo.

– Vi er veldig fornøyd med å ha signert to av Norges beste trenere for de neste fem og et halvt årene, sier styreleder Cato Haug til klubbens nettsted.

– Det er helt i vår stil å tenke kontinuitet og langsiktighet. Vi har ikke tro på det kortsiktige, sier han.

Bakke hadde i utgangspunktet kontrakt ut sesongen 2018, og flere andre klubber har latt seg imponere av 47-åringens jobb i Sarpsborg. Ledelsen i klubben var dermed raskt ute med en kontraktsforlengelse.

Bakke har fortid i Vålerenga, Stabæk og Molde, hvor han var assistenttrener. Han har også hatt hovedtreneransvaret i klubber som Moss og Kristiansund, men ikke i øverste divisjon.

Bakke har spesielt lykkes i arbeidet å la lokale fotballtalenter få sjansen til eliteseriespill.

Laget holder for tiden annenplassen i Eliteserien med 13 poeng. Det er 6 poeng opp til Rosenborg. Forrige sesong ble det en solid sjetteplass med betydelig mindre budsjetter enn sine konkurrenter.

Neste kamp for Sarpsborg er hjemme mot Tromsø 13. mai.

(©NTB)