KYNISK TILNÆRMING: José Mourinho får kritikk for at laget ikke scorer mål mot topplagene.
KYNISK TILNÆRMING: José Mourinho får kritikk for at laget ikke scorer mål mot topplagene. Foto: Paul Ellis

– Pinlig at Manchester United ikke scorer flere mål mot topplagene

Jamie Carragher mener pengebruken til Manchester United burde resultert i flere scoringer mot topplagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Milliardmannskapet til Manchester United er i ferd med å havne utenfor topp fire for tredje gang de siste fire sesongene.

Mot Arsenal sparte José Mourinho flere nøkkelspillere. Europaligaen er hans prioritet, noe som blant annet ga Axel Tuanzebe en uventet debut på førstelaget.

Arsenal vant kampen 2-0. Det er ikke første gang Manchester United sliter på bortebane mot topplagene. Laget har gått målløse av banen borte mot Liverpool, Chelsea, Manchester City og Arsenal denne sesongen.

Det reagerer Sky Sports-eksperten Jamie Carragher på. Den tidligere Liverpool-forsvareren mener det må være lov å forlange langt mer av Manchester United.

– Det er noe som ikke stemmer når Manchester United ikke har scoret på bortebane mot noen av topp seks-lagene. For Manchester United, med den manageren, de spillerne og de pengene de har brukt, er det pinlig at de ikke scorer mål i de kampene, sier Carragher ifølge Daily Mail.

Han mener Mourinhos innstilling før toppkampene er noe av forklaringen.

– I alle kamper hvor Mourinho mener laget er like gode eller hakket dårligere enn motstanderen er hans første tanke å drepe kampen, sier Carragher.

Den tidligere Manchester United-spilleren Gary Neville forsvarer portugiserens defensive tilnærming, men erkjenner at sesongen så langt har vært skuffende.

– Han har funnet et formel for å komme gjennom storkampene, men denne Premier League-sesongen til Manchester United er ikke akseptabel på noe vis, sier Neville.

– Mourinho har bare signert fire spillere i Manchester United. Når han har signert 8-10 spillere kan man begynne å stille spørsmål om han fortsetter å spille med seks mann bak, fortsetter Neville.

Han påpeker at Mourinhos lag tidligere har vært blant ligaens mest målfarlige, enten det er i Premier League, Serie A eller La Liga.

– Ser man på Mourinhos karriere er denne sesongen veldig rar. Lagene til Mourinho har alltid scoret mest eller nest mest mål, men dette Manchester United-laget er trolig det Mourinho-laget som har prestert dårligst i de siste 10-15 årene av hans karriere, sier han.