MÅNEDENS UTØVER: Amalie Iuel, her fotografert under norgesmesterskapet i friidrett på Askøy i 2016, satte norsk rekord på 400 meter hekk den 8. april.
MÅNEDENS UTØVER: Amalie Iuel, her fotografert under norgesmesterskapet i friidrett på Askøy i 2016, satte norsk rekord på 400 meter hekk den 8. april. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Iuel månedens utøver i Europa

Amalie Iuel er kåret til den beste kvinnelige utøveren i Europa for april av det europeiske friidrettsforbundet.

Tyrving-jenta satte norsk rekord på 400 meter hekk med 55,38 under et stevne i Louisiana 8. april, og det var dette løpet som ble avgjørende. I tillegg til at hun forbedret sin egen norske rekord, var tiden også årsbeste i verden.

Til friidrett.no sier hun at hun synes det var overraskende og gøy bare å bli nominert.

– Da jeg fikk beskjed om at jeg hadde vunnet, kom det som enda en gedigen overraskelse. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville få flere stemmer enn så gode utøvere som Dafne Schippers og Anita Márton, som jo er gullmedaljevinnere fra VM og EM, sier Iuel, som legger til at utmerkelsen gjør henne supermotivert til å fortsette å prestere.

– Jeg synes det var utrolig gøy å bli nominert til dette, siden det viser at det du gjør som utøver blir sett og satt pris på. Det at jeg endte opp med å vinne var helt utrolig. Det hadde jeg ikke trodd, men det er bare supermotiverende til å fortsette å prestere, fortsetter hun.

Dette var andre gangen en norsk friidrettsutøver er blitt kåret til månedens utøver de siste seks månedene. Jakob Ingebrigtsen ble kåret til månedens mannlige utøver i Europa i desember 2016.

April-kåringen for menn ble vunnet av den svenske stavhopperen Armand Duplantis.

(©NTB)