TUNGE TIDER: Siden klubben fikk nye eiere i november 2010, har det vært en lang nedtur for Blackburn.
TUNGE TIDER: Siden klubben fikk nye eiere i november 2010, har det vært en lang nedtur for Blackburn. Foto: Eurosport / Skjermdump

Blackburn rykket ned: – En klubb ødelagt av idioteiere

På dagen fem år etter nedrykket fra Premier League, tar Blackburn turen ned i League One.

Blackburn lå på nedrykksplass i Championship før siste runde. Selv om de vant 3-1 borte mot Brentford, var ikke seieren stor nok eller utfallene i de andre kampene nødvendige for å holde seg.

Det ble imidlertid så spennende som man kunne forestille seg. Nottingham Forest beholdt plassen på målforskjell, men til pause var marginene enda mindre: Blackburn var nede på færre scorede mål enn Nottingham Forest. Harry Redknapp og Birmingham gjorde jobben med 1-0-seier borte mot Bristol City.

Blackburn blir den første klubben som har vunnet Premier League til å spille på nivå tre i det engelske ligasystemet. De vant ligaen i 1994/95-sesongen. De har ikke spilt på nivå tre siden 1980.

Eierne får skylden
Nedrykket skjer fem år etter at Blackburn gikk ned fra Premier League. I november 2010 overtok indiske Venky's Group kontroll over Blackburn Rovers. Siden den gang har Ewood Park-klubben vært nærmest i fritt fall.

– Det er vanskelig å si nøyaktig hva nedrykket vil bety, men de har over én milliard i gjeld, eiere som ikke bryr seg og en spillerstall som er vanskelig å gjøre noe med. Det er kuttet enormt med utgifter og det må kuttes mye mer, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

– Først og fremst er det trist. Det er en fantastisk, tradisjonsrik klubb som er ødelagt av idioteiere. De ikke har ant hva de har drevet med. Det er fryktelig trist, fortsetter han.

Kasper Wikestad tror det kan ta tid før Blackburn kommer tilbake.

– Veien vil være veldig, veldig lang. Blacknburn rykker ned med over en milliard i gjeld. Da er det ofte vanskelig å komme tilbake, mener han.

Charlie Mulgrew sendte Blackburn i ledelsen etter ti minutters spill på et strålende frispark. Fem minutter senere la Danny Guthrie på til 2-0. Brentford reduserte til 1-2 ved danske Lasse Vibe. Craig Conway satte inn 3-1 på straffespark med sju minutter igjen av ordinær tid, men det var ikke nok. Både Nottingham Forest og Birmingham vant sine kamper.

Rotherham og Wigan var klare for League One før søndagens runde.

– Fulham er en liten opprykksfavoritt
I toppen av tabellen snek Newcastle seg forbi Brighton og vant Championship-pokalen. De fire plassene til play-off var avgjort før runden. Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield og Stefan Johansens Fulham skal kjempe om å ta følge med Brighton og Newcastle opp til Premier League.

– Fulham er inne i en fantastisk form. De har sneket seg til den siste plassen. Det er laget man vil unngå å møte. Hudderfield tapte nesten med vilje sist med ti bytter på laget for å slippe å møte Fulham, sier Wikestad.

– Samtidig har Sheffield Wednesday seks seire på rad, så det er et lag i kanonform. Huddersfield er i svakest form. Selv om Reading tapte 1-7 for Norwich, er de i generelt god form. Så det er helt åpent, med Fulham som en liten favoritt, fortsetter TV 2-kommentatoren.

Sheffield United og Bolton er klare for Championship neste sesong etter direkte opprykk fra League One.