NYE TONER: Jürgen Klopp innrømmer at Champions League er viktig for å tiltrekke seg de beste spillerne.
NYE TONER: Jürgen Klopp innrømmer at Champions League er viktig for å tiltrekke seg de beste spillerne. Foto: Phil Noble

– Mesterliga-spill vil hjelpe på overgangsmarkedet

Jürgen Klopp er ikke like bombastisk som før fjorårets overgangsvindu.

Se Liverpool-Southampton på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 14.30 søndag. Sendingen starter klokken 14.00.

Med lørdagens 5-0-seier over Crystal Palace, gikk Manchester City forbi Liverpool på målforskjell og opp på tredjeplass. Ikke bare kjemper klubbene om topp fire, men de tre øverste plassene gir direkte kvalifisering til Mesterligaen.

Laget som havner på fjerdeplass må ut i kvalifisering. Liverpool er garantert topp fire med seier i sine tre siste kamper. Den første er mot Southampton søndag.

De siste sesongene har Liverpool hentet spillere som Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne og Sadio Mané fra Southampton, og ifølge Liverpool Echo er Anfield-klubben interessert i å gjøre forretninger med Southampton også denne sommeren.

Nå skal det dreie seg om midtstopper Virgil van Dijk, men nederlenderen skal kun være interessert i å gå til en klubb som kan tilby Mesterliga-spill. Det samme gjelder et annet overgangsmål, midtbanespiller Naby Keïta på RB Leipzig.

I fjor vår uttalte Liverpool-manager Jürgen Klopp at han ville legge på røret om en spiller sa at en overgang kun er aktuelt med Mesterliga-spill.

I forkant av Southampton-kampen ble Klopp konfrontert med uttalelsene.

– Jeg glemmer virkelig mye av det jeg har sagt før. Det jeg mente var at om Champions League var den eneste tingen den aktuelle spilleren var ute etter, ville jeg ikke ønsket ham.

– Men det er en del av et større bilde. Spillerne kommer til å ha flere muligheter. Om de andre mulighetene kan tilby Champions League og vi er den eneste klubben som ikke kan, handler det faktisk om spilleren er den rette eller ikke, fortsetter han ifølge The Telegraph.

Van Dijk er en spiller som skal være ønsket av flere Premier League-klubber. Samtidig nevnes Bayern München som en aktuell klubb for Keïta.

– Vi må akseptere det. Bite i det sure eplet. Jo bedre spillerne er, jo flere klubber vil ønske seg dem. Vi kan ikke hente spillere bare fordi de mener Liverpool er en vakker by. Vi må sørge for å få tak i mer enn det. Vi er i gode samtaler og vi får se hva som skjer, men det vil helt klart hjelpe å kvalifisere seg til Champions League, sier Liverpools tyske manager.

Den tidligere Liverpool-kapteinen Phil Thompson er klar på at Liverpool bør se til Southampton nok en gang når overgangsvinduet åpner 1. juli. Han har nevnte van Dijk, i tillegg til midtbanespiller Oriol Romeu og venstreback Ryan Bertrand, på ønskelisten når stallen skal forsterkes.

– Betrand er en som vil forsterke oss. James Milner har vært tett på fantastisk, men han er ingen naturlig venstreback og det er vanskelig å se en fremtid for Alberto Moreno i klubben. Betrand er en god forsvarer og bevegelsene fremover i banen er gode, sier han til Liverpool Echo.

– Det kan også være en litt interesse for Romeu, som har hatt en strålende sesong og gjør akkurat det han får beskjed om. Han er en ødelegger med gode holdninger og med en god pasningsfot, fortsetter Thompson, som også mener van Dijk vil passe perfekt inn i Liverpool-laget.