Elegant overhopp og rumpeskudd fra King da Bournemouth sikret plassen

Ingen King-mål, men nordmannen var sterkt delaktig i scoringene.

Bournemouth - Stoke 2-2

Det tok over en halvtime før 16-rundens første scoring kom. Den var det Joshua Kings lag som slapp inn. Marko Arnautovic slo en corner inn fra venstre, og Bournemouths Lys Mousset headet ballen i eget mål.

Vertene var heldige som ikke fikk Harry Arter utvist i førsteomgang. Bournemouth-spilleren kastet seg inn i en fryktelig takling på Joe Allen, men dommer Paul Tierney nøyde seg med det gule kortet.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

I andreomgang kom Bournemouth tilbake. Adam Smith stormet frem langs høyresiden, før han slo et hardt, lavt innlegg inn i feltet. Joshua King lot ballen gå elegant mellom beina, og Junior Stanislas fikset utligningen.

Men det var også en annen spiller med norske relasjoner som skulle markere seg på sørkysten. Etter 75 minutter fikk den tidligere Molde-spilleren Mame Biram Diouf kranglet inn Stokes 2-1-mål fra kort hold.

King hadde mer å by på enn et elegant overhopp. Ni minutter før fulltid var han sterkt involvert i 2-2-scoringen. Nordmannen flikket ballen via Ryan Shawcross og i mål.

TV-bildende viste at King trolig var offsideplassert før den viktige scoringen.

Se 2-2-målet i videovinduet øverst i saken.

Poenget betyr at The Cherries er trygt plassert på 10. plass med 42 poeng. King står fortsatt med 15 ligamål i årets sesong.

– Det er fint å kunne si at vi endelig er trygge. Alle har sagt det i flere uker, men internt har det vært vanskelig å si det så lenge det har vært matematisk mulig å rykke ned, sier Bournemouth-manager Eddie Howe.