Kompany-kanon da City knuste Palace

Manchester City klatret til tredjeplass etter leken hjemmeseier mot Crystal Palace.

Manchester City - Crystal Palace 5-0

Manchester City startet begge omgangene med et smell. Det la grunnlaget for den viktige hjemmeseieren mot Crystal Palace.

David Silva fikset 1-0 før to minutter var spilt, men det var den andre scoringen som fikk City-fansen til å juble høyest. Kaptein Vincent Kompany fikk fritt spillerom i Palace-boksen og klinket ballen knallhardt opp i det nærmeste hjørnet.

– Det var øyeblikket som avgjorde kampen. En ekte midtstopperavslutning, mener TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

– Det var bare å lukke øynene og klinke til. Det var en fin assist fra Kevin (De Bruyne), sier City-kapteinen om sitt flotte mål.

Kevin De Bruynes 3-0-scoring gjorde jobben enda enklere for vertene, og Raheem Sterlings 4-0-mål ni minutter før slutt fjernet all tvil. På overtid stanget Nicolás Otamendi inn 5-0, etter De Bruynes 15. assist for sesongen.

Seieren betyr at de lyseblå nå ligger på tredjeplass i ligaen, med bedre målforskjell enn Liverpool. City har nå tre plussmål mer enn Liverpool.

– Det var klasseforskjell på lagene. Etter den tidlige scoringen ble det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli, sier Hangeland.

City-manager Pep Guardiola var meget fornøyd med sitt lag etter storseieren.

– Vi scoret fem mål, men skapte nok sjanser til å score fem til. Vi holdt et høyt nivå i dag, sier Guardiola.

– Liverpool er gode og verken Arsenal eller Manchester United har gitt opp, men vi har det i våre hender nå, sier spanjolen om kampen om Mesterliga-plassene.

Palace, som nå står med tre strake tap, står fortsatt i fare for å rykke ned med sine 38 poeng.

– De hadde nok ikke budsjettert med poeng her, men det er blytungt å få en scoring imot etter så kort tid. Det begynner å se litt stygt ut for Palace, sier Hangeland.

I neste kamp venter en skikkelig nedrykksduell mot Hull.

– Den kampen blir større enn en cupfinale. Det er en massiv kamp, sier Palace-manager Sam Allardyce.

Tidlig City-ledelse
Sergio Agüero måtte melde forfall til kampen grunnet en lyskeskade. Dermed fikk Gabriel Jesus lede angrepet fra start. David Silva var tilbake i startoppstillingen etter sine skadeproblemer.

Sam Allardyce gjorde kun én endring på sitt mannskap. Jeffrey Schlupp erstattet Damien Delaney.

Det tok ikke mer enn ett minutt og 54 sekunder før vertene tok ledelsen. En genial Silva-pasning endte hos Raheem Sterling, som sendte ballen inn i feltet. Martin Kellys klarering var av den svake sorten og endte rett i beina på Silva, som prikket inn 1-0-scoringen.

– Martin Kelly gjør en stor feil med den klareringen. Han burde bare headet den til corner. Silva får en enkel jobb, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Midtveis i omgangen rullet City opp nok et mønsterangrep med Silva i hovmesterrollen. Gabriel Jesus så ut til å få en strålende avslutningsmulighet, men oppofrende stopperspill fra Kelly hindret spissen.

Mesterlig Caballero stoppet Benteke
Etter 31 minutters spill testet Leroy Sané skuddfoten fra skrått hold. Wayne Hennessey reddet, men returen endte hos Sterling. Den engelske landslagsmannen skjøt på direkten, men Patrick van Aanholt klarerte på streken.

Ti minutter før pause fikk Palace sin største mulighet for omgangen. Andros Townsend slo et presist innlegg mot Christian Benteke, og belgieren headet hardt mot mål, men Willy Caballero gikk ut i full strekk og avverget mesterlig.

To minutter senere fikk van Aanholt en skuddmulighet fra spiss vinkel, men ballen sklei av foten og gikk langt opp på tribunen. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0, etter en omgang der City var det beste laget, anført av en elegant og sjanseskapende David Silva.

– Han var strålende og involvert i det meste. Det er en strålende spiller, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Leroy Sané hadde også en frisk førsteomgang.

– Han har så mye fart og ferdigheter. Også er han atletisk. I en slik type kamp kommer han virkelig til sin rett, sa Hangeland.

Nok en pangstart
Vertene startet også andreomgangen på best tenkelig vis. Tre minutter etter pause spilte Kevin De Bruyne til en umarkert Vincent Kompany, som dunket til på direkten fra omtrent tolv meter. Ballen gikk som en prosjektil rett opp i det nærmeste hjørnet og Hennessey var sjanseløs.

– Han limer ballen opp i krysset! Hovmesteren fra Øst-Flandern finner sin kaptein. Det er ingen målscorere som er så populære som Kompany. Det er en avslutning i verdensklasse, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Det var for øvrig De Bruynes assist nummer 14 i årets Premier League-sesong. Kort tid etter scoringen kunne belgieren ha laget 3-0, men frisparket smalt i tverrliggeren og ut.

Etter 57 minutter avsluttet Sané nok en gang en fartsfylt City-kontring med en avslutning fra skrått hold, men Hennessey reddet tyskerens skudd. Like etterpå traff De Bruyne mellom stengene. Gabriel Jesus, som muligens så ut til å være noen centimetere i offside, spilte til assistkongen, som kontrollert satte inn 3-0 fra like utenfor sekstenmeteren.

Ni minutter før slutt økte Sterling til 4-0. Innbytter Zabaleta headet presist inn til engelskmannen, som holdt hodet kaldt og bredsidet inn vertenes fjerde scoring for dagen.

City på Mesterliga-plass, mens Palace er i faresonen
Palace klarte likevel å skape noen få småfarligheter, men Caballero og resten av City-forsvaret hadde stort sett kontroll.

På overtid stanget Nicolas Otamendi inn 5-0, etter De Bruynes 15. assist for sesongen.

Seieren betyr at vertene nå er i førersetet i kampen om tredjeplassen. De lyseblå har like mange poeng, men bedre målforskjell enn Liverpool, etter at begge lag har spilt 35 kamper. Liverpool møter for øvrig Southampton på søndag.

Crystal Palace er fortsatt i faresonen på 16. plass med sine 38 poeng. Neste helgs kamp mot Hull blir viktig i kampen for å holde seg i divisjonen. Før lørdagens kamp er Hull fire poeng bak London-klubben.

Slik stilte lagene

Man. City: Caballero; Fernandinho, Kompany, Otamendi, Clichy; Touré; Sterling, De Bruyne, Silva, Sané; Gabriel Jesus.

Crystal Palace: Hennesey; Ward, Kelly, Schlupp, van Aanholt; McArthur, Milivojevic, Puncheon; Zaha, Benteke, Townsend.