Svein-Erik Edvartsen i aksjon som Tippeliga-dommer.
Svein-Erik Edvartsen i aksjon som Tippeliga-dommer. Foto: Poppe, Cornelius

NFF lover avgjørelse i Edvartsen-saken over helgen

– Vi har forsøkt å megle, lansert løsninger og virkelig forsøkt å lande saken. Det har vi ikke lykkes med, men nå må løsningen komme, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Rett over helgen kommer en avgjørelse i dommerkonflikten med Svein-Erik Edvartsen.

Det lover Fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt.

– Vi har forsøkt å megle, lansert løsninger og virkelig forsøkt å lande saken. Det har vi ikke lykkes med, men nå må løsningen komme, sier Bjerketvedt til TV 2.

Han vil ikke binde seg til en nøyaktig dag, men sier at det blir rett over helgen.

– Tas på største alvor

Fredag stod to toppdommere frem med sine historier om det de oppleverer som mobbing og trakassering fra Svein-Erik Edvartsen.

For NFF har situasjonen vært krevende, og det har tatt tid å belyse alle sider av saken.

– Det som nå har skjedd er at det har kommet påstander og varsling om mobbing og trakassering. Det tar vi på største alvor. Vi har fått flere innspill om dette etter møtet på Gardermoen i forrige uke, men først nylig mottatt dokumentasjon, sier Bjerketvedt.

– Dette er forhold som vi nå vurderer, som man alltid må i slike saker. Dette er medvirkende til at vi ikke har konkludert med noe i dag. Vi må se det som nå er kommet i et større bilde før vi konkluderer over helgen.

– Jeg har lyst til å legge til: Dette er svært alvorlige påstander – og det er nødvendig at Edvartsen også får forklart seg.

Jobben ikke diskutert

Svein-Erik Edvartsen har koblet på advokat John Christian Elden. Det ga en viss utvikling i saken da han han først ble satt inn som dommer fra og med runde sju, før dette også ble gått tilbake på – etter at dommerkollegenes misnøye ble kjent.

Bjerketvedt vil ikke kommentere om NFF frykter søksmål fra Edvartsen om han ikke får dømme mer.

Det gjør saken ytterligere komplisert at dommeren også er ansatt i Fotballforbundet som leder for samfunnsansvar-avdelingen.

Denne jobben har ikke vært diskutert, hevder Bjerketvedt.

– Vi vil ikke blande de rollene. Edvartsen har hatt en fast stilling hos oss, i tillegg til oppdraget som dommer. Det har ikke stått på dagsorden.