En ny, planlagt utforkjøringskonkurranse i årets Giro d'Italia begeistret ikke akkurat sykkelfeltet før start på treukersrittet.

– Seriøst? Dersom dette er sant, bør de være skamfulle. Er det ikke nok velt allerede? Dere bryr dere åpenbart bare om sensasjon, skrev Trek-Segafredo-rytteren Jasper Stuyven på Twitter.

Onsdag kom meldingen om at arrangøren dropper konkurransen.

Nå har noen sett sitt snitt til å opprette en ny - og helt annerledes konkurranse i kjølvannet av avlysningen.

Den tyngste rytteren som kommer gjennom Passo del Mortirolo og Passo dello Stelvio og fullfører de 400 høydemeterne på 16. etappe, kan vente seg 100 flasker øl på en kafé i målbyen Bormio, skriver Sporza.

Det kan være noe å se frem til for de tyngste rytterne i feltet på de hardeste fjelletappene. Dette er særdeles gode nyheter for Team Sunweb-rytter Tom Stamsnijder, som ved fredagens start er rittets tyngste med sine 90 kilo.

Lagets sammenlagtkandidat, Tom Dumoulin, har fått med seg nyheten.

– Aaah, så dette er grunnen til at du ljuger om vekten din. Du visste selvsagt at dette ville gagne deg, skriver han på Twitter, og får svar av lagkamerat Laurens ten Dam.

– Ok, Tom. Endring i planene. Tom Stamsnijder er beskyttet til og med 16. etappe. Vi må sørge for at han spiser to skåler med pasta hver morgen, skriver han, etterfulgt av emneknaggen «beer».

Bora-Argon 18-syklist Rüdiger Selig er den neste på listen med 80 kilo.

Sindre Skjøstad Lunke er også en del av Sunweb-laget i årets Italia rundt.

– Det blir en ren hjelperytterrolle. Det er en ganske usynlig jobb, men jeg vet det koster mye, og jeg er veldig motivert for oppgaven når jeg vet hvor sterk Tom Dumoulin er, sier nordmannen til NTB.