Conte røper hvorfor han er så vill på sidelinjen

Chelsea-manager Antonio Conte (47) møtte TV 2 og snakket om oppførselen som er blitt hans varemerke.

Se TV 2s møte med Conte øverst

Chelsea leder Premier League med fire poeng til gode på Tottenham når de nå har fire kamper igjen å spille.

Italienske Antonio Conte har klart å bygge Chelsea om til en seiersmaskin etter en svak start på sesongen.

Mye er sagt om hans terping på detaljer og bruk av 3-4-3-formasjonen, men det er hans enorme lidenskap på sidelinjen under kamper som har sjarmert mange og irritert noen.

– Hvorfor er du så aktiv under kamp?

– Fordi jeg vil holde meg nær spillerne mine. Ikke spille med dem, men jeg liker at spillerne mine merker det. At de føler den kulturen i hvert øyeblikk i en positiv eller negativ situasjon, sier han til TV 2, som møtte ham på treningsfeltet i London der laget forbereder seg til mandagens hjemmekamp mot bunnlaget Middlesbrough.

Fredag kveld spiller Tottenham mot West Ham på TV 2 Sport Premium og kan legge press på Chelsea med seier.

– Så spillerne ser og hører deg hele tiden. Hva tror du de synes om det?

– Jeg vet ikke hva de føler, men jeg prøver å pushe dem, holde konsentrasjonen oppe i hele kampen. For dem å se meg på linjen slik... jeg holder konsentrasjonen.

– Ikke besatt av å vinne, men...

Conte har sin første jobb i engelsk fotball. Han erkjenner at det er en stor forskjell fra Italia, men at han jobber hardt med å få spillerne til å følge hans filosofi.

– Det er store forskjeller. Spillerne må akseptere videoanalyse og andre ting, sier 47-åringen, som kom til Premier League fra jobben som italiensk landslagssjef og Juventus-trener før det igjen.

Conte elsker å vinne å legger ikke bånd på jubelen sin når det går riktig vei. Han har også kalt datteren Vittoria (seier), men er han besatt av å vinne?

– Jeg er ikke besatt, men jeg jobber hardt og vil at spillerne skal jobbe hardt for å vinne. Det er forskjell på seier, tap og uavgjort. Jeg vil overføre min vilje til å gjøre alt i arbeidet for å vinne, utdyper han.

Nedprioriterer søvn og familie

Familien er på tribunen når Chelsea spiller hjemmekamper, og datteren støtter sin far høylydt.

– Hun brukte litt tid, men nå er hun begynt å forstå hvilken jobb jeg har. Jeg liker å ha familien med meg under kamp, sier Conte.

I sesongen må kone og barn finne seg i å være andreprioritet.

– Jeg har hørt at i løpet av 24 timer bruker du fem timer på søvn, tre timer med familien og 14 på fotball, stemmer det?

– Ja, i sesongen er det ofte slik, men familien er vant til det.