Mourinho ofrer ligaen: – Europa er viktigst

José Mourinho varsler redusert lag i ligakampen mot Arsenal.

Se utdrag fra José Mourinhos pressekonferanse i videovinduet!

Manchester United tapte nye poeng med 1-1 i hjemmekampen mot Swansea søndag. Dermed mistet laget heng på topp fire i Premier League, og selv med seier i sin hengekamp, vil de være ett poeng bak erkerival Liverpool.

Det betyr ikke nødvendigvis at Champions League går uten Manchester United neste sesong, for vinneren av Europaligaen er kvalifisert til turneringen. Topp fire vil imidlertid fortsatt få Mesterliga-plass.

Det er noe José Mourinho vil utnytte. Portugiseren vil satse alt på semifinale mot Celta Vigo, selv om det går på bekostning av innspurten i ligaen.

– Jeg mener det vil være bra å vinne turneringen med tanke på alle problemene våre. Det vil også sende oss tilbake i Champions League neste sesong, så vi kommer til å forsøke å vinne Europaligaen. Det er viktigst for oss nå, sier Mourinho på pressekonferansen før torsdagens semifinale.

Det betyr at Mourinho kan stille med et reservepreget mannskap i søndagens ligakamp mot Arsenal på Emirates.

– Selvfølgelig vil det avhenge av resultatet mot Celta Vigo, men om vi må hvile spillere mot Arsenal, gjør vi det. Om spillerne er tatt ut til det hypotetiske finalelaget, kommer de ikke til å spille mot Crystal Palace søndagen før, sier Mourinho om en potensiell finale mot Lyon eller Ajax.

Paul Pogba, Juan Mata, Phil Jones og Chris Smalling er tilgjengelige igjen etter skader, mens Eric Bailly har ristet av seg smellen han pådro seg i søndagens kamp mot Swansea.

– Det er viktig at Smalling og Jones rekker å komme tilbake til Europaligaen, men når det gjelder Premier League er det uansett for sent, for vi har spilt ni kamper den siste måneden og har hatt for mange problemer. Vi har betalt prisen for at spillerne har spilt 750 eller 800 minutter, sier Mourinho.

Den tidligere Real Madrid- og Chelsea-manageren har lar motivere av at Manchester United aldri har vunnet Europaligaen.

– Dette er den eneste turneringen Manchester United ikke har vunnet, og det ville vært fint å slutte ringen og kunne si at vi har vunnet alle turneringer i verdensfotballen, sier Mourinho.

Finalen spilles på Friends Arena utenfor Stockholm onsdag 24. mai.