Situasjonen rundt Svein-Erik Edvartsen er fortsatt uavklart.

Det er klart etter omfattende møtevirksomhet denne uken.

Selv to lange møter etter at Røde Kors-sjef og leder i NFFs etiske komité Sven Mollekleiv ble hentet inn som megler er partene ikke i nærheten av enighet.

– Utfallet er at NFF trenger noe mer tid på å komme frem til en konklusjon for norsk fotball og dommerne i Norge. Vi har ingen endelig avtale nå, sier Mollekleiv til TV 2.

Komplisert

Han sa etter møtet onsdag at han var håpefull på en løsning torsdag. Til stede torsdag var Mollekleiv, NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn, dommersjef Terje Hauge og Edvartsen.

– Jeg var veldig håpefull etter møtet i går. Jeg registrerer at partene trenger noe mer tid, og at situasjonen er komplisert, sier Mollekleiv.

Han sier at det er blitt utvekslet synspunkter, og at de har klarlagt retningslinjer for hvordan saken kan løses. Utover det ønsker han ikke å kommentere sakens innhold.

Det er ikke planlagt flere møter der Mollekleiv har en rolle.

– Det er opp til NFF om de ønsker mer hjelp, sier han.

Dyptstikkende konflikt

Dommerkonflikten kom til overflaten da Edvartsen ikke ble satt opp på kamp i første serierunde. Bakgrunnen var en tvist med dommersjef Terje Hauge.

Etter at Edvartsen engasjerte advokat John Christian Elden kom meldingen om at saken var løst, og at dommeren ville kunne blåse i fløyten igjen fra og med runde sju.

Konflikten var imidlertid ikke over. TV 2 kunne melde at flere av dommerkollegene til Edvartsen følte seg mobbet og trakassert av den profilerte dommeren. Da Edvartsen ikke beklaget tilstrekkelig under et forsoningsmøte med de andre dommerne krevde dommerforeningen at Edvartsen ikke fikk dømme mer.

Partene satt i møter tirsdag, og fra og med onsdag med Røde Kors-sjef og leder i NFFs etiske komite, Sven Mollekleiv, som megler.

Edvartsen dømte 25. mars VM-kvalifiseringskampen mellom Bosnia-Hercegovina og Gibraltar, men i Norge har han ikke fått dømme offisielle kamper i 2017.