Tidligere Premier League-kaptein blir Start-spiller

Nigel Reo-Coker har signert en kontrakt ut året med Obos-ligaklubben.

Se Reo-Coker score vidunderlige mål mot Liverpool og Tottenham i Premier League i vinduet øverst!

Nigel Reo-Coker (32) har spilt over 200 Premier League-kamper, men nå skal den tidligere Aston Villa og West Ham-spilleren aksle den gulsvarte trøyen til Start.

Reo-Coker har vært på prøvespill hos sørlendingene den siste uken. Onsdag ble engelskmannen presentert som Start-spiller.

– Det er en fantastisk mulighet. Kristiansand er en flott by, og jeg har blitt godt mottatt av spillerne, sier Reo-Coker til TV 2.

– Av og til skjer ting i livet man ikke har kontroll over. For meg er dette et fantastisk sted å være. Jeg har hatt en god samtale med treneren. De fortalte meg hva de forventer av meg, viste meg byen og inviterte meg på trening. Jeg setter pris på det. Dette passer bra for begge parter, sier han.

32-åringen vil trolig få sin debut for Start 2 i onsdagens kamp mot Fløy i 3. divisjon.

Sørlands-klubben har blitt rammet av skadeproblemer, med skader på spillere som Lars Jørgen Salvesen og Lasse Sigurdsen.

Ved å hente Reo-Coker, i tillegg til Dany N'Guessan som scoret mot Bodø/Glimt tirsdag, har stallen fått en større bredde, og Steinar Pedersen flere valgmuligheter.

Vil få fart på karrieren igjen

Etter det TV 2 kjenner til har Reo-Coker et håp om å komme til Kina på slutten av karrieren, og derfor tar han nå denne sjansen i Start. Kontrakten gjelder ut årets sesong.

De siste månedene har midtbanespilleren vært på flere høyprofilerte prøvespill, blant annet hos Lillestrøm, men senest hos Tony Adams' Granada.

Det gikk sterke rykter om at Adams ønsket å hente ham og Kieran Richardson til den nedrykkede spanske klubben, til neste sesong men nå er i alle fall den muligheten borte for en stund.

Granada-treneren ble latterliggjort for å i det hele tatt ha spillerne på prøvespill.

Ikke spilt fotball siden 2015

Nigel Reo-Coker spilte sist en offisielle fotballkamp i 2015, da for Montreal Impact i MLS. Han ble sluppet på free transfer derfra i januar 2016. Siden har han lett etter en ny klubb.

Da hadde karrieren gått gal vei siden han forlot Bolton etter nedrykket fra Premier League i 2012.

I 2006 var den daværende West Ham-spilleren først valgt ut som en reserve til den engelske VM-troppen, men på grunn av ryggproblemer ble han erstattet av Phil Neville.

Reo-Coker bar i flere kamper kapteinsbindet i både West Ham, Aston Villa og Bolton.