Bjørndalen gjør store endringer for å slå tilbake i OL-sesongen

Ole Einar Bjørndalen (43) har konkludert med at han har trent altfor dårlig. Nå skal han bøte på det.

Ole Einar Bjørndalen har analysert sesongen 2016/2017 og konkludert med at han har trent altfor lite.

TV 2 møtte veteranen på Sjusjøen da han akkurat hadde startet treningen igjen etter en kort, men velfortjent ferie.

– Jeg er litt råtten etter litt ferie og lite trening i det siste. Det var tungt å begynne å gå på ski igjen, men det var utrolig fine forhold, sier han til TV 2.

Én ukes ferie er mer enn nok for en av verdens sprekeste 43-åringer, som nå tar konsekvensene av en sesong der han for ofte ble parkert i sporet.

– De fleste må gå litt fortere på ski, ja. Vi er blitt forbigått av en del nasjoner nå. Det er ikke noe kult.

– Hvorfor har det skjedd?

– Det er så enkelt som at at man har trent for dårlig, slår han fast.

Det har definitivt ikke den suverene eneren Martin Fourcade gjort. Ifølge Bjørndalen ville selv Martin Johnsrud Sundby slitt med å holde følge med franskmannen dersom begge hadde hatt gevær på ryggen.

– Jeg tror han går like fort som Sundby på ti km om begge to har våpen og 30 sekunder stopp på skytebanen, slår Bjørndalen fast.

For å utfordre Fourcade i OL, går Bjørndalen tilbake til en gammel suksessoppskrift, som innebærer fem lange høydeopphold og mye mer trening.

– Da får vi håpe det funker. Nå kommer jeg til å gjøre det jeg har hatt suksess med før og har troen på. Til vinteren får vi se om det går fort nok, sier 43-åringen.

Nytt av året er at Bjørndalen kommer til å delta på samlinger med Hviterussland og konen Darja Domratsjeva. Kanskje er det ikke noen automatikk i at OL er endestasjonen for karrieren.

– Å sette en dato på at det er det siste rennet jeg gjør, det synes jeg er håpløst. Det er en endestasjon, og det passer dårlig i mitt hode.