Hoppsjef Clas Brede Bråthen har sagt til NTB at hopprennet i Holmenkollen kan bli flyttet til en torsdag. Det vil ikke Norges Skiforbund, skriver Nettavisen.

Arrangementssjef i Skiforbundet, Terje Lund, bekrefter at forbundet allerede har sendt inn en søknad om å beholde det tradisjonsrike hopprennet på en søndag.

– Vi har sendt en søknad til Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) som går på at det blir to renn i Holmenkollen den første helgen – ikke i Trondheim. Det er den offisielle søknaden fra Norges Skiforbund, sier Lund til Nettavisen.

Det var i midten av april at hoppsjef Bråthen uttalte at det spesielle hopprennet i Holmenkollen på søndager kan bli ofret når reisebelastningen skal ned i hoppturneringen Raw Air.

Flyttet åpningen til Trondheim

Den første utgaven av den norske hoppturneringen ble en sportslig suksess, men tæret voldsomt på utøvernes krefter. De utenlandske hopperne og FIS har bedt Norges Skiforbund se på mulighetene for å flytte konkurransestarten til Trondheim.

Da vil Kollensøndagen, slik vi kjenner den fra moderne tid, forsvinne til kveldsrenn torsdag.

– Vi er nødt til å vurdere forslaget om å starte Raw Air i Trondheim, sa Bråthen til NTB.

Bråthen er orientert

– Ingen der ute i den store verden bryr seg om Kollensøndagen. De mener rennet er bra, men hvilken dag det går på er for folk der ute helt uinteressant. Kollensøndagen er vel heller ikke det den var, fortsatte han.

Lund sier til Nettavisen at Bråthen er orientert om søknaden deres til FIS.

– Han må gjerne få mene og synse, men Norges Skiforbunds offisielle politikk er oppstart av Raw Air i Holmenkollen lørdag og søndag, forklarer Lund.

(©NTB)