Ekspertene tror Chelsea har avgjort: – Kan nesten ikke be om et bedre program

Tottenham tok sin niende strake seier søndag, men TV 2s eksperter tror allikevel ikke det holder til ligatittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Chelseas seier mot Everton i videovinduet øverst! Tottenham-Arsenal nede i saken!

Everton-Chelsea 0-3
Tottenham-Arsenal 2-0

Premier League-søndagen leverte nok en gang, og de to lagene som kjemper om ligatittelen er igjen på manges lepper etter imponerende forestillinger.

Alli og Kane senket Arsenal i tidenes siste Nord-London-derby

Først sørget magiske Pedro og Chelsea-stjernene for at ledelsen på toppen av tabellen økte til sju poeng på et tidspunkt med 3-0-triumf i den tøffe bortekampen mot Everton, før Tottenham fulgte opp og slo erkerival Arsenal 2-0 i tidenes siste Nord-London-derby på White Hart Lane noen timer senere.

Det betyr at avstanden fremdeles er fire poeng, og nå gjenstår kun fire kamper for hver av de to.

Her sikrer du deg tilgang til Premier League-kampene!

– Du kan nesten ikke be om et bedre program enn Chelseas
TV 2s eksperter hyllet Tottenham etter triumfen mot Arsenal, men spår allikevel at Chelsea holder unna.

– De har tre hjemmekamper og bare en bortekamp igjen. Du kan nesten ikke be om et bedre program. De har et betraktelig lettere kampprogram, og i tillegg fire poengs ledelse. Det er ekstremt mye som skal til for at Chelsea ikke greier det, sa Erik Thorstvedt.

De gjenstående kampene for Chelsea er tre hjemmekamper mot Middlesbrough, Watford og Sunderland, samt en bortetur til West Bromwich. I samme periode skal Spurs spille borte mot West Ham, Leicester og Hull, samt hjemme mot Manchester United.

– Hull-kampen kan være en kamp der motstanderen må vinne eller ta poeng og Leicester er vanskelige, men Tottenham er jo i en flyt nå. Jeg har aldri sett et bedre Tottenham-lag noen gang. Men jeg tror ikke de greier å ta tolv poeng på de kampene.

– I utgangspunktet kan Tottenham vinne alle kampene sine, men det er i utgangspunktet større sjanse for at Chelsea vinner alle sine. De har et lettere program på en bedre bane, så i utgangspunktet så greier de dette. De tapte mot Crystal Palace, der alt gikk mot dem, så slike ting kan skje, men at de skal gjøre det igjen er lite sannsynlig, sa Thorstvedt søndag.

JUBLET FOR SEIER: Chelsea-manager Antonio Conte gratulerer sine spillere etter tre poeng borte mot Everton søndag. 
JUBLET FOR SEIER: Chelsea-manager Antonio Conte gratulerer sine spillere etter tre poeng borte mot Everton søndag.  Foto: Phil Noble

– Normalt sett skulle dette være en parademarsj for Tottenham
Tottenhams 77 poeng er det beste de noensinne har prestert i Premier League-æraen, men til tross for at de leverer en av sine beste sesonger noensinne ser det altså ut til å bli andreplass.

– Det er nesten så du kan føle litt med Tottenham, siden Chelsea har vært så gode som de har vært denne sesongen. Normalt sett skulle dette være en parademarsj for Tottenham, med så mange poeng og den formen de har vist de siste månedene, sa Brede Hangeland.

Forrige sesong ble Tottenham nummer tre, da de tok totalt 70 poeng, og Hangeland har latt seg imponere av begge de to tetlagene denne sesongen.

– Generelt har topp-seks lagene i Premier League mye mer poeng enn det de hadde forrige sesong, så det forteller noe om at det har tettet seg til i toppen. Du skal virkelig ha en god sesong for å vinne. Dette er de to beste lagene både poengmessig og spillemessig, men jeg tror dessverre for Tottenhams del at det blir umulig å ta igjen Chelsea, sa den tidligere Premier League-stopperen.

PS! Chelsea-manager Antonio Conte er veldig opptatt av at hans lag skal ta en kamp av gangen, og nekter å juble for noe annet enn tre poeng søndag.

– Det er fire kamper igjen, men denne seieren var veldig viktig for oss. Nå er det Middlesbrough neste gang. Hvis vi ikke vinner, så taper vi på en måte denne seieren. Vi må ta det steg for steg, kamp for kamp, og prøve å vinne tittelen, sa Conte.