FACEBOOK-KING: King avgjorde kampen mot Sunderland - så tok han til motmæle på Facebook.
FACEBOOK-KING: King avgjorde kampen mot Sunderland - så tok han til motmæle på Facebook.

King hylles etter hysterisk Facebook-revansj

«Ingen» trodde på Kings målspådom. Åtte måneder senere kom det herlige svaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ja, jeg kan score 15-20 mål, fortalte Joshua King til TV 2 Sporten i august.

Det var det ikke alle som trodde på. Da saken ble delt på TV 2 Sportens Facebook-side, var det flust av personer som var svært skeptiske til Kings scoringsplaner.

Lørdagens matchvinnerscoring mot Sunderland var nordmannens 15. mål for sesongen. Dermed har han gjort alle de dystre Facebook-spådommene til skamme.

En av skeptikerene var 33 år gamle Magnus Lichtwarck fra Harstad. Han skrev at han skulle vaske bilen til kompisen Øystein, dersom King scoret over 15 mål denne sesongen. Åtte måneder senere svarte Bournemouth-angriperen.

For kun timer etter lørdagens nettkjenning på Stadium of Light, dukket det opp en Facebook-varsling litt utenom det vanlige for Lichtwark.

«Ikke glem å vaske bilen til Øystein :)», var beskjeden fra den norske Premier League-stjernen.

– Jeg ble overrasket! Jeg syns det er veldig kult gjort av Joshua. Det viser at han har humor og glimt i øyet, sier Harstad-karen.

King har også vært inne og "likt" flere av de andre negativene kommentarene som ble skrevet i august.

– Jeg er imponert
Lichtwarck hadde ingen tro på at 25-åringen skulle dunke inn mål i årets sesong.

– Jeg syntes King var en spiller som manglet sluttproduktet. Han var et uromoment, men scoret altfor sjeldent. I tillegg skal man jo egentlig spille for et ganske godt lag for å få muligheten til å score så mange mål, sier Lichtwarck til TV 2.

Nå har 33-åringen fra Harstad virkelig latt seg imponere av den norske formspissen.

– Nå er han ikke bare et uromoment, men han scorer også mange mål. I tillegg er han selvskreven på et lag som tør å spille fotball mot alle de møter, sier 33-åringen.

Bilvask, eller?
Nå må Manchester United-supporteren forberede seg på en bilvask, men det er ett lite problem...

– Jeg må ta en prat med Øystein om det først, for akkurat nå har han ikke bil. I verste fall får jeg vaske bilen til kjæresten hans eller avvente til han kjøper ny. Jeg skal levere det jeg har lovet! Er man stor i kjeften, så får man betale prisen, sier Lichtwarck spøkefullt.

King jakter scoringsrekord
I 2015/16-sesongen scoret King seks ligamål for Bournemouth. Nå jakter han Ole Gunnar Solskjærs norske scoringsrekord på 18 PL-mål på én sesong.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg sa før sesongen at jeg skulle 15, men med tre kamper igjen kan jeg score enda flere, sa King etter Sunderland-kampen.

Landslagsspissen har disse kampene igjen til å gjøre det på: Stoke (H), Burnley (H) og Leicester (B).

– Jeg tror faktisk han kan klare det. Bournemouth har et ganske overkommelig kampprogram igjen. Jeg krysser fingrene for ham. Jeg har også hentet han på Fantasty Premier League, forteller Lichtwarck.