Den amerikanske sykkelproffen Chad Young (21) døde fredag, nesten en uke etter at han pådro seg alvorlige hodeskader da han veltet i et ritt.

– Jeg er veldig trist av å fortelle at Chad Young ikke overlevde krasjen forrige søndag. Han gikk bort fredag kveld, omgitt av sin familie, sier Axeon Hagens Berman-sjef Axel Merckx i en uttalelse på lagets nettside.

– Vi mistet en venn, en lagkamerat og et familiemedlem. Jeg har ingen ord som kan uttrykket smerte av dette tapet. Jeg kan bare si at jeg er veldig takknemlig for å ha kjent ham, og jeg føler meg privilegert av å ha fått tatt del i hans lidenskap for sykling, fortsetter Merckx.

Young veltet i en utforkjøring under etapperittet Tour of the Gila i Arizona, da han sammen med lagkamerat Edward Anderson prøvde å hente inn hovedfeltet. Han ble fløyet til sykehus i Tucson med alvorlige hodeskader.

Legene beskrev først tilstanden hans som stabil, men tirsdag opplyste laget at den var forverret til kritisk. Fredag meldte laget at det var usannsynlig at 21-åringen ville overleve.

– Takk for all kjærligheten og støtten de siste dagene. Vi ber om at du har hans familie i tankene og bønnene i denne vanskelige tiden. Må han hvile i fred, sier Merckx.

Young døde bare en uke etter at den italienske sykkelstjernen Michele Scarponi mistet livet i et trafikkuhell under trening.