Pires: – Sikker på at Arsenal kommer til å signere Mbappe

Franskmannen og Arsenal-legenden Robert Pires er sikker på at Arsenal kommer til å vinne kampen om stjerneskuddet Kylian Mbappes underskrift.

Monacos stjerneskudd Kylian Mbappe er blitt koblet til de største klubbene i Europa den siste tiden.

Både Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Bayern München og Arsenal ryktes å være interessert i 18-åringen som har tatt fotball-Europa med storm denne sesongen.

Se hvordan unggutten herjet med Dortmund i Mesterligaen tidligere denne sesongen i Sportsnyhetene øverst!

Skal en tro engelske medier vil Kylian Mbappe bli den første spilleren som selges for over én milliard kroner i overgangssum dersom Monaco går med på å selge den lynhurtige og målfarlige angriperen i sommer.

– Tror han ender opp i Arsenal
Franskmannen Robert Pires er overbevist om at Arsenal til slutt vil kapre landsmannens svært ettertraktede underskrift.

– Jeg er sikker på at Arsenal vil signere ham, sier Pires, som spilte seks sesonger for Arsenal og vant to Premier League-troféer med klubben, ifølge The Daily Mail.

– Problemet er hvor mye Arsenal er villig til å betale for ham. Mbappe har potensialet til å spille for Arsenal og Wenger er rett manager for ham. Monaco og Arsenal er to lignende klubber, så jeg tror Mbappe ikke vil få vanskeligheter med å tilpasse seg, fortsetter han.

– For tidlig å sammenligne ham med Henry
Wenger gjorde som kjent en annen tidligere Monaco-spiller, Thierry Henry, til en superstjerne i Arsenal. Mange mener Henry er den beste angriperen som noensinne har spilt i Premier League.

Men Pires vil ikke sammenligne Mbappe med Henry.

– Det er unødvendig å sammenligne disse to. Mbappe er ikke klar til å bli sammenlignet med Henry allerede. Mbappe har en lignende spillestil, men å sammenligne ham med Thierry vil være urettferdig. Men jeg håper at Kylian kan følge i fotsporene til Thierry Henry, sier Pires, og forklarer hvorfor:

– Mbappe har den samme profilen Henry hadde. Han er rask, sterk, og en strålende avslutter. Men han er fremdeles veldig ung, så jeg vil vente med å sammenligne de to, fastslår Pires.

– Håper Wenger forlenger
Han har fått med seg at flere Arsenal-fans ikke ønsker at Arsene Wenger skal forlenge kontrakten etter denne sesongen. Pires er av en helt annen oppfatning.

43-åringen håper at Wenger blir værende på Emirates i lang tid fremover.

– Min melding til Arsenal-fansen er at de må være tålmodige. Arsene har gjort det bra i lang, lang tid. Han vet at fansen ønsker seg Premier League-tittelen og gjør alt han kan for at det skal skje. Det finnes flere årsaker til at de ikke har lykkes denne sesongen, men Wenger er 100 prosent rett mann for jobben, konkluderer Pires, og slår fast:

– Jeg ønsker at Wenger skal forlenge kontrakten sin for to eller tre sesonger. Det har jeg gjort klart tidligere. Jeg tror Arsenal vil kjempe om ligatroféet neste sesong.