INGEN WHITE HART LANE: Tottenham må håpe at de klarer å snu den vonde trenden på Wembley. Sesongens beste hjemmelag har ikke mange gode minner fra det som vil bli deres nye hjemmebane.
INGEN WHITE HART LANE: Tottenham må håpe at de klarer å snu den vonde trenden på Wembley. Sesongens beste hjemmelag har ikke mange gode minner fra det som vil bli deres nye hjemmebane. Foto: Ian Kington

Tottenham bekrefter: – Vi skal spille på Wembley neste sesong

I en pressemelding fredag bekreftet Tottenhams styreformann Daniel Levy at Tottenham flytter til Wembley neste sesong. Dermed er det klart at søndagens Nord-London-derby blir historiens siste på White Hart Lane.

Det har ligget i kortene lenge, men den endelige bekreftelsen kom først fredag:

Tottenham skal spille alle hjemmekampene sine på Wembley neste sesong, før de flytter inn i sin splitter nye storstue sesongen etter.

– Wembley vil bli vår hjemmebane for én sesong, og så skal vi returnere til det som vil bli en av de beste og mest unike stadionene av sitt slag, sier Daniel Levy i pressemeldingen som ble lagt ut på Twitter fredag ettermiddag.

Han lover samtidig en verdig avslutning på Tottenhams White Hart Lane-æra.

– Vi vil sørge for at The Lane får en passende avskjed når vi spiller vår siste kamp der 14. mai.

Det er Manchester United som får æren av å spille den aller siste kampen på White Hart Lane i nest siste serierunde, mot et Tottenham-lag som hittil i år har vært ligaens beste hjemmelag.

Wembley-kompleks
Selv om nyheten slett ikke kommer som noen overraskelse på Tottenham-fansen, er det nok mange som sitter igjen med blandede følelser. Saken er nemlig den at Tottenhams nye hjemmebane har vist seg å være noe som ligner en marerittbane for klubben fra Nord-London.

Spurs valgte som kjent å spille hjemmekampene sine på Wembley i Mesterligaen denne sesongen, og resultatet var at de røk ut av turneringen allerede i gruppespillet.

Da hadde de tapt både mot Monaco og Leverkusen. Den eneste seieren kom mot CSKA Moskva i siste runde, da begge lagene allerede var slått ut.

Bedre ble det ikke i Europaligaen. Spurs ble slått ut av turneringen etter kun å ha maktet 2-2 i den avgjørende kampen hjemme mot Gent på Wembley. I denne kampen ble også Dele Alli utvist etter en stygg takling.

Det seneste eksempelet på det som må kunne kalles et Wembley-kompleks, kom forrige helg mot Chelsea i FA-cupens semifinale. Spurs styrte det meste av banespillet og skapte flest sjanser, men endte likevel opp med å tape 2-4.

Dermed er det nok mange Tottenham-fans som frykter at de går en en tung sesong i møte, med mindre de klarer å få bukt med det stadig voksende Wembley-komplekset.