Fellainis straff for nedskallingen av Agüero er klar

Marouane Fellaini fikk direkte rødt kort og stjal alle overskriftene etter det målløse derbyet mellom Manchester City og Manchester United. Nå har midtbanespilleren fått straffen.

Det engelske fotballforbundet (FA) utestenger Marouane Fellaini i tre kamper etter at belgieren skallet ned Sergio Agüero og fikk direkte rødt.

Midtbanespilleren har dessuten mottatt en skriftlig advarsel fra FA, men blir ikke ytterligere straffet for at han ikke forlot gressmatten umiddelbart etter det røde kortet.

Det engelske fotballforbundet bekrefter på sine hjemmesider at utestengelsen på tre kamper for Fellaini gjelder fra 27. april til 14. mai.

Mourinho bare delvis enig
Manchester Uniteds manager José Mourinho var bare delvis enig i at Fellaini fortjente det røde kortet etter kampslutt.

– Jeg så ikke hva som skjedde. Jeg snakket med Fellaini etterpå. Han følte han kun fikk rødt kort fordi han heter Fellaini. Jeg så ikke hva som skjedde. Det var kanskje litt rødt kort, og kanskje litt smart spill av en rutinert argentineren, sa Mourinho etter kampslutt.

Ekspertene ga imidlertid Fellaini det glatte lag i Premier League-studio.

– TV-bildene viste at den ene provoserte den andre til å skalle ned den andre. Dessverre gikk Agüero alt for lett i bakken, rett foran dommer Atkinson. Men det var unødvendig av Fellaini, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om episoden, og la til:

– Han gjorde uansett jobben vanskeligere og sviktet sine lagkameratene i vanskelige sluttminutter. Og nå venter dessuten karantene, poengterte han.

– Dommeren hadde ikke noe annet valg
Erik Thorstvedt mente det samme.

– Vi ser at han gjør det bevisst, og jeg mener dommeren ikke hadde noe annet valg enn å vise ut Fellaini. Et helt korrekt rødt kort, selv om Agüero overspilte, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– Mourinho var kraftig irritert på Fellaini. Dette kommer han til å få høre. I tillegg til alle skadene så får de nå en karantene i tillegg, sa han videre.