Som TV 2 erfarte tidligere i dag får ikke Svein-Erik Edvartsen dømme den 7. runden i Eliteserien.

– NFF har besluttet at Edvartsen ikke kan settes opp som dommer inntil tilliten mellom de ulike partene er gjenopprettet, skriver NFF på fotball.no.

– Tilliten er ikke på plass
Nils Fisketjønn, NFFs konkurransedirektør, medgir at det var tilbakemeldingen fra Dommerforeningen som gjorde at foten ble satt ned.

– Vi registrerer at den tilliten som er nødvendig i en prestasjonsgruppe ikke er på plass, sier han.

– Elden sa til oss senest i går at han hadde snakket med deg og at avtalen om at Edvartsen skulle dømme runde sju fremdeles sto, stemmer det?

– Det er riktig, den løsningen som vi la frem og som ble akseptert har stått ved lag, sier Fisketjønn.

– Men hvordan kan dere si at Edvartsen skal inn og dømme runde sju når Terje Hauge sier at han ikke har laget oppsett for den runden?

– Det er helt normalt. Jeg kjenner ikke detaljene, men det er fortsatt en stund til runde sju og det er normalt at prestasjoner fra runden i forkant tas med i betraktningen.

– Men dere har altså sagt til Edvartsen at han skulle få dømme selv om han ikke har vært i aksjon hittil i år?

– Som jeg sa var det en del av løsningsforlsaget som ble akseptert sist søndag. Men det var med et viktig element, at det skulle bli gjenskapt tillit. Det er svært beklagelig at den tilliten ikke er på plass, sier Fisketjønn.

– Hvis Edvartsen hadde hatt en annen innstilling på onsdagens møte og beklaget, hadde situasjonen vært en annen da?

– Jeg var ikke tilstede på det møtet, jeg forholder meg kun til uttalelsen fra Dommerforeningen, sier konkurransedirektøren.

Føler seg trakassert og mobbet
Edvartsen møtte de andre dommerne og assistentdommerne i Eliteserien i et møte onsdag.

I etterkant av møtet sendte Dommerforeningen en innstilling til NFF. Dommen var nådeløs og enstemmig. I møtet kom det frem at en rekke personer føler seg personlig trakassert og direkte mobbet av Edvartsen.

På møtet var det flere som var emosjonelt preget og kjempet mot tårene. Edvartsen skal gjentatte ganger ha sendt meldinger til dommerkolleger der han anklager dem for å ha dømt for dårlig.

Flere dommere tok ordet i forsamlingen og la fram det som beskrives som «svært uheldige» og noen «alvorlige» episoder der de følte seg trakassert. Edvartsen skal ikke ha fremstått som angrende synder. Dermed endte møtet med en innstilling der dommerne ba om at Edvartsen burde fjernes.

NFFs pressemelding:

Edvartsen dømmer ikke runde 7

NFF har besluttet at Edvartsen ikke kan settes opp som dommer inntil tilliten mellom de ulike partene er gjenopprettet.

NFF og Svein-Erik Edvartsen ble sist helg enige om at Edvartsen skulle settes opp som dommer fra og med runde 7. En forutsetning var at tilliten mellom de ulike partene ble gjenopprettet. For å dømme kamper på øverste nivå, må dommerne ha hverandres fulle tillit.

Etter Dommerforeningens tilbakemelding i går, forstår NFF at konflikten mellom Edvartsen og medlemmene stikker dypere enn det NFF og Edvartsen la til grunn sist helg. NFF vil derfor arbeide videre for å løse konflikten.

I mellomtiden har NFF informert Edvartsen om at han, inntil videre, ikke kan settes opp som dommer. NFF beklager at denne situasjonen har oppstått og oppfordrer alle parter til å være konstruktive og løsningsorienterte i den videre prosessen.