King stormer mot rekord: – Vil være en sterkere prestasjon enn Solskjærs

For første gang siden John Carew spilte i Aston Villa har en norsk spiss endelig markert seg i Premier League. TV 2s eksperter hyller Bournemouth-spissen.

Se Sunderland-Bournemouth lørdag 16.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium, samt TV 2 Sportskanalen for Get-kunder!

Joshua King har vært fantastisk i Premier League denne sesongen og har hittil scoret hele 14 mål på 28 kamper.

Dermed er Bournemouth-spissen, med fire kamper igjen av sesongen, i nærheten av å kunne slå Ole Gunnar Solskjærs norgesrekord på 18 mål i en og samme Premier League-sesong.

– Han sa vel før sesongen at målet var 15, og da tror jeg nesten alle lo litt av det. Det var ingen som forventet at han skulle klare det, men det er høyst realistisk nå og med litt flyt så kan han faktisk ta Ole Gunnar Solskjærs rekord. Da vil det være en sterkere prestasjon enn Solskjærs, sier Brede Hangeland.

Se TV 2s eksperter studere og uttale seg om King i vinduet øverst!

Alsaker: – En historisk bra sesong av en norsk spiss i Premier League
Stopperkjempens kollega Øyvind Alsaker gleder seg stort over at det for første gang siden John Carews glansdager mellom 2008 og 2010 er en norsk spiss som markerer seg i Premier League.

– Det er en historisk bra sesong av en norsk spiss i Premier League, sier kommentatoren.

King har denne sesongen blant annet levert en straffescoring på Old Trafford som Alsaker beskriver som «crazy», samt et avgjørende mål mot Liverpool på Anfield som Hangeland mener kommer av et killerinstinkt i boksen.

Hangeland: – Han har skjønt hvor han skal bruke kreftene sine
Begge ekspertene er også enige i at farten er Kings største fordel og at suksessen i årets sesong kan skyldes at nordmannen bruker farten på en annen måte enn tidligere.

– Før har han brukt mye krefter langt vekke fra målet, gjort fine ting på midtbanen og så har kreftene gått tomme når han har kommet inn i boksen. Nå ser det ut som om han har skjønt at der du virkelig skal bruke kreftene dine, det er rett foran målet, og da renner målene inn, sier Hangeland.

Prestasjonene i år har ikke gått umerket, og spissen ble nominert til månedens spiller i mars, der han dessverre tapte for Evertons Romelu Lukaku. Hadde King vunnet, ville han faktisk blitt den første nordmannen i historien til å vinne en slik pris. Bournemouth-spissen er med sine 20 scoringer totalt i Premier League også tidenes toppscorer i engelsk toppdivisjon for «The Cherries».

Spådom for fremtiden: – Lukaku-erstatter på Goodison?
Samtidig har hurtigtoget også tiltrukket seg oppmerksomhet fra større klubber, men Hangeland mener at han burde holde seg på sørkysten med mindre en av topp seks klubbene banker på døren.

Kollega Alsaker får allikevel muligheten til å levere en spådom når det gjelder Kings framtid. For hvor befinner nordmannen seg om tre år?

– Om tre år så er han i Everton, fordi da har de solgt Lukaku, sier kommentatoren etter lang betenkningstid.

– Kan bli like viktig for landslaget som John Carew var
Premier League-formen er upåklagelig, men til tross for den gode formen var det en anynom Joshua King man fikk se i Norge-drakt mot Nord-Irland forrige måned. Allikevel spår tidligere landslagskaptein Brede Hangeland at Bournemouth-stjernens fremtid også inneholder viktige bidrag med flagget på brystet.

– Hvis han fortsetter utviklingen kan han bli like viktig for landslaget som John Carew var i sin tid, sier Hangeland.

Carew endte med 24 mål på 91 landskamper, mens King for øyeblikket kun har sju mål på 27 landskamper. Romsås-gutten kan dog med dagens form og noen gode sesonger til som fast spiss på landslaget nærme seg Jørgen Juves legendariske rekord på 33 landslagsmål.

Se Sunderland-Bournemouth lørdag 16.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium, samt TV 2 Sportskanalen for Get-kunder!