Fellaini skallet ned Agüero: – Han sviktet sine lagkamerater

Gigantduellen mellom Manchester City og Manchester United endte målløst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City – Manchester United 0-0:

Det 174. Manchester-derbyet mellom Manchester City og Manchester United ble en nervepirrende og sjansefattig affære.

José Mourinho parkerte bussen og Manchester United fikk effektiv avverget Manchester Citys angrep og sørget for at kampen endte 0-0.

Manchester United måtte fullføre kampen med ti mann etter at Marouane Fellaini fikk direkte rødt kort.

TV-bildene viste at den belgiske midtbanespilleren tilsynelatende skallet ned Sergio Agüero snaue fem minutter før slutt. En illsint Fellaini nektet først å forlate banen.

Michael Carrick var strålende fornøyd med ett poeng i storkampen, men innrømmer at det ble tøft å fullføre kampen med ti mann.

– Det var et viktig poeng for oss. Vi hadde noen sjanser før pause og gjorde en god kamp. Men mot slutten gikk det ikke vår vei. Det gjør ting mye vanskeligere å spille med ti mann, sa Carrick, ifølge BBC.

– Jeg kan ikke huske en sesong der vi har dominert så mye mot topplagene, og fått så lite poeng. Vi dominerte mot Chelsea, og vi dominerte mot Arsenal og nå mot Manchester United. Men vi klarte ikke å sette den avgjørende scoringen, sukket Citys Vincent Kompany etter kampslutt.

– Fellaini er min lagkamerater på Belgias landslag, og jeg vil ikke si så mye om det røde kortet. Det jeg irriterer meg over er at vi ikke klarte å drepe kampen, sa City-forsvareren.

José Mourinho var ikke fornøyd med kampen.

– Vi ville skape mer, spesielt på kontringer. Jeg vil ikke snakke om spillerne som ikke kunne spille. Men vi savnet litt kvalitet på midtbanen og offensivt.

Han sa dette om det røde kortet om Fellaini:

– Jeg så ikke hva som skjedde. Jeg snakket med Fellaini etterpå. Han følte han kun fikk rødt kort fordi han heter Fellaini. Jeg så ikke hva som skjedde. Det var kanskje litt rødt kort, og kanskje litt smart spill av en rutinert argentineren, sa Mourinho.

Timothy Fosu Fosu-Mensah måtte forlate banen med skade etter å ha fått skulderen ut av ledd. Dermed er nok en spiller på skadelisten for United.

– Det er en alvorlig skade, sa Mourinho.

Pep Guardiola var tilsynelatende fornøyd med ett poeng i byderbyet.

– Vi må ikke glemme hvilket lag vi spilte mot ikveld. De skapte to store sjanser i første omgang, og jeg er fornøyd. Jeg vet hvor vanskelig det er å spille mot Manchester United, sa han.

– Agüero gikk for lett i bakken
Øyvind Alsaker mente Agüero falt for lett etter å ha blitt truffet av Fellainis panne. Kommentatoren var likevel ikke i tvil om at Fellaini fortjent ble utvist.

– TV-bildene viste at den ene provoserte den andre til å skalle ned den andre. Dessverre gikk Agüero alt for lett i bakken, rett foran dommer Atkinson. Men det var unødvendig av Fellaini, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om episoden, og la til:

– Han gjorde uansett jobben vanskeligere og sviktet sine lagkameratene i vanskelige sluttminutter. Og nå venter dessuten karantene, poengterte han.

I Premier League-studio mente ekspertene at det røde kortet var helt korrekt.

– Vi ser at han gjør det bevisst, og jeg mener dommeren ikke hadde noe annet valg enn å vise ut Fellaini. Et helt korrekt rødt kort, selv om Agüero overspilte, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– Mourinho var kraftig irritert på Fellaini. Dette kommer han til å få høre. I tillegg til alle skadene så får de nå en karantene i tillegg, sa han videre.

Resultatet sørget for at Manchester City kun er ett poeng foran Manchester United på tabellen.

– United har ikke tapt på 24 kamper, og har en fordel med tanke på å komme blant de fire beste, oppsummerte Alsaker.

– City kunne omtrent spilt uten keeper
Ekspertene er samstemte i at Manchester United spesielt i andre omgang burde kommet seg mer fremover på banen.

– Manchester United var knapt over midtbanen i andreomgang. Men du kunne merke den nervøse stemningen på matta, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Sånn kampbildet var kunne City omtrent tatt ut keeper og satt inn en ekstra utespiller, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland snaue kvarertet før slutt.

Agüero farlig frempå
Det ble en nervepirrende og rolig start på kampen.

Manchester United yppet seg i åpningsminuttene og fikk to corner på rappen etter to minutters spill. Men City fikk effektivt avverget.

Deretter overtok Manchester City banespillet. Guardiolas menn trillet ballen i laget, mens Manchester United som forventet satset på kontringer.

Ni minutter ut i kampen fant Kevin De Bruyne Sergio Agüero inne i feltet. Fra kloss hold skjøt argentineren i stolpen og ut. Manchester United slapp med skrekken.

Tøffe dueller
Etterhvert ble det flere tøffe dueller i kampen. Otamendi klippet blant annet ned Marcus Rashford da gjestene hadde mulighet til en kontring.

– Det var en hockeytakling av Otamendi, som han burde hatt gult kort for, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

I det 25. minutt fikk Manchester United sin største sjanse. City-keeper mistet et innlegg fra kanten rett i beina til Henrikh Mkhitaryan. Han fikk avsluttet på mål, men skuddet gikk rett på keeper.

På sidelinjen dirigerte en noe misfornøyd troppene i angrep. Sergio Agüero tok ansvar og smalt av fra like utenfor 16-meteren etter en halvtimes spill. David De Gea måtte strekke seg omtrent alt han kunne for å redde det knallharde skuddet.

Rett før pause fikk Ander Herrera en gyllen mulighet til å sende Manchester United i ledelsen. Han fikk stå helt alene på bakerste stolpe etter innlegg i feltet, men på uforklarlig vis headet midtbanespilleren utenfor.

Den første omgangen endte 0-0.

– Sergio Agüero hadde et stolpeskudd og en avslutning like over. Ander Herrera hadde en kjempemulighet for Manchester United. Men kampen var helt åpen før de siste 45 minuttene, oppsummerte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Traff bare rett på De Gea
Etter pause fortsatte Manchester City med å holde ballen i laget.

Planen til Manchester United var naturlig nok fremdeles å satse på kontringer.

Raheem Sterling testet United-forsvaret da han driblet av et par forsvarsspillere og avsluttet like på keeper.

– Igjen var det for lite snert i avslutningen fra Sterling, konstaterte Alsaker om Sterlings mulighet i åpningsminuttene av 2. omgang.

Like etter fikk Agüero avsluttet rett utenfor 16-meteren. Igjen gikk ballen rett i nevene på David De Gea.

Ti minutter ut i omgangen fikk Manchester City frispark utenfor 16-meteren, etter at Anthony Martial klønete felte Raheem Sterling. Forsvarsmuren til Manchester United fikk nok en gang ballen unna etter det påfølgende frisparket.

To minutter senere skrek City på straffe da Leroy Sané gikk i bakken innenfor 16-meteren i en duell med Valencia. Dommeren vinket spillet videre.

– Han ble hindret der, og det var en tvilsom situasjon. Dommer Atkinson virket sikker i sin sak da han vinket spillet videre, mente Hangeland.

Etter en snau times spill smalt det fra Kevin de Bruyne. Ballen traff imidlertid nettveggen. City rullet i etterkant opp det ene angrepet etter det andre, og det lå en lyseblå scoring i luften på Etihad.

– Manchester United var ikke over på Citys banehalvdel med et etablert angrep så langt, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter at kampuret viste 70. minutter.

Kvarteret før slutt pådro Claudio Bravo seg en skade og måtte ut på båre. Guardiola måtte dermed bytte keeper. Wilfredo Caballero kom inn for den skadde keeperen.

Samtidig sendte José Mourinho inn Jesse Lingard for Anthony Martial. Guardiola satte Jesús Navas inn for Leroy Sané i jakten på vinnermålet.

Fellanini så rødt
Sju minutter før slutt kokte det fullstendig over for Marouane Fellaini.

TV-bildene viste at den belgiske midtbanespilleren tilsynelatende skallet ned Sergio Agüero snaue fem minutter før slutt. En illsint Fellaini nektet først å forlate banen.

– Det er det åttende røde han har fått i Premier League. Skallet han ned Agüero? TV-bildene viste at den ene provoserte den andre til å skalle ned den andre. Dessverre gikk Agüero alt for lett i bakken, rett for dommer Atkinson, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om episoden.

Fire minutter før slutt gjorde Gabriel Jesus comeback etter sin langvarige skade. Han kom inn for Raheem Sterling.

På overtid fikk Jesus ballen i nettet etter pasning fra Agüero, men scoringen ble annullert for offside.

– Det var nesten for godt til å være sant at Jesus skulle score i comebacket. Men TV-bildene viste at avgjørelsen var korrekt, mente Alsaker.

Dermed endte byderbyet 0-0 – et resultat Manchester United har mest grunn til å være fornøyd med.

Flere ute for United – Agüero friskmeldt for City
Manchester United måtte som kjent klare seg uten Phil Jones, Chris Smalling, Juan Mata, Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba i byderbyet. Alle sliter med skader.

Mourinho nektet å deppe av den grunn.

– Vi går inn til kampen med de spillerne vi har tilgjengelige. Vi skal kjempe med de spillerne vi har. Jeg stoler på guttene. Vi skal kjempe med alt vi har tilgjengelig frem til sesongslutt. Mine gutter er krigere, varslet Mourinho på pressekonferansen før kampen.

Marcus Rashford erstattet Wayne Rooney på topp, mens Michael Carrick tok plassen til den skadde milliardmannen Paul Pogba i Manchester Uniteds startoppstilling.

Pep Guardiola på sin side måtte kun klare seg uten David Silva. For både Sergio Agüero og Gabriel Jesus ble friskmeldte til kampen.

Agüero startet på topp, mens Jesus måtte starte på benken.

– David Silva er svært tvilsom. Gabriel (Jesus) er klar, men hans fysiske tilstand er ikke optimal. Sergio (Agüero) er mye bedre, så han blir klar, sa Pep Guardiola på onsdagens pressekonferanse.

– Ikke til å leve med å havne utenfor topp fire
Manchester United hadde forøvrig før kampen mot City ikke tapt på 23 kamper, mens byrivalen måtte samle kreftene etter FA-cupet mot Arsenal på Wembley.

Erik Thorstvedt var ikke i tvil om hva kampen handlet om.

– Manchester United og Manchester City er to globale giganter, og for dem er det et «must» å havne blant de fire beste, slo han fast i Premier League-studio før kampstart.

Han fikk støtte av ekspertkollega Brede Hangeland.

– Det er ikke til å leve med for noen av dem å havne utenfor topp fire. Verken for managerne Mourinho og Guardiola, for spillerne eller for fansen. Ingen vil akseptere å havne utenfor topp fire.

Slik startet lagene:

Manchester City: Bravo – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Yaya Toure – Sterling, De Bruyne, Sane – Agüero

Benken: Caballero, Sagna, Fernando, Navas, Clichy, Gabriel Jesus, A. Garcia.

Manchester United: De Gea – Valencia, Blind, Bailly, Darmian – Carrick, Herrera, Fellaini – Mkhitaryan, Martial – Rashford.

Benken: Romero, Shaw, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Young, Lingard, Rooney.

Dommer: Martin Atkinson