Pogba mister City-kampen: – Men vi skal krige med alle tilgjengelige spillere vi har

José Mourinho bekrefter at Paul Pogba mister gigantduellen mot Manchester City.

Se Mourinhos pressekonferanse øverst!

Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Juan Mata, Phil Jones og Chris Smalling er alle ute med skade og mister storkampen mot Manchester City.

Nå bekrefter José Mourinho at han også må klare seg uten milliardmannen Paul Pogba mot byrivalene. Pogba måtte forlate banen med en muskelskade i oppgjøret mot Burnley, og er fremdeles ikke kvitt skaden.

– Paul er ute, men Herrera og Valencia er tilbake, bekrefter Mourinho på onsdagens pressekonferanse før storkampen.

Mourinho nekter imidlertid å deppe av den grunn.

– Vi går inn til kampen med de spillerne vi har tilgjengelige. Vi skal kjempe med de spillerne vi har. Jeg stoler på guttene. Vi skal kjempe med alt vi har tilgjengelig frem til sesongslutt. Mine gutter er krigere, varsler Mourinho.

– Boksing er mann mot mann
Manchester Uniteds manager hevder at det ikke betyr noe for ham personlig å havne foran Pep Guardiola og Manchester City på tabellen denne sesongen – og ber om å bli trodd.

– Det betyr ingenting. Om vi havner på femteplass og Manchester City på sjette, så bryr jeg meg ingenting om det. Om vi havner på fjerde og City på tredjeplass så betyr det at vi tok fjerdeplassen. Dette handler ikke om Pep og City. For oss handler alt om å komme blant de fire beste. Vi vil spille i Mesterligaen og har to åpne dører. Det er Europaligaen og det er Premier League, slår Mourinho fast.

Mourinho er en kjent boksefan og fikk spørsmål om kampen om å bli topp fire kunne sammenlignes med lørdagens tungvektskamp mellom Anthony Joshua og Wladimir Klitschko.

– Jeg sammeligner ikke det, jeg er ingen ekspert på boksing. Boksing er en individuell sport. Det er mann mot mann. Det er annerledes å kjempe om verdensmestertittelen i boksing og kjempe om å bli topp fire, konkluderer han.

– Zlatan har kjempet siden han ble født
Megastjernen Zlatan Ibrahimovic er i USA og skal operere sin alvorlige kneskade. Det er ventet at supersvensken er ute av spill i mellom åtte og 12 måneder.

Mourinho vil ikke spekulere i om 35-åringen har spilt sin siste kamp for Manchester United.

– Zlatan skal gjennom en stor operasjon. Han er mentalt sterk og fysisk sterk. Zlatan skrev på sosiale medier at han ikke vil gi opp. Han vil kjempe videre. Det er jeg henrykt over, sier Mourinho, som føler seg sikker på at Zlatan vil komme tilbake på fotballen.

– Det er den Zlatan jeg kjenner. Han har kjempet hele livet, helt siden han ble født. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal fortsette å kjempe. Nå vil jeg bare at operasjonen skal går bra. Han er i fantastiske hender, og jeg håper rehabiliteringen går bra slik at han mentalt kan forberede seg til neste steg, slår Mourinho fast.

– Agüero rekker kampen
Pep Guardiola møtte også pressen foran byderbyet torsdag. Spanjolen bekrefter at Sergio Agüero trolig rekker kampen.

– David Silva er svært tvilsom til kampen. Gabriel Jesus er tilbake, men hans fysiske tilstand er ikke optimal. Sergio Agüero har kommet seg etter skaden, og jeg tror han blir klar, sier den tidligere Barcelona-sjefen.

Guardiola tror ikke det har noe å si at Zlatan Ibrahimovic mister kampen for Manchester United.

– Ibra er en strålende spiller, men de har både Lingard og Rashford på topp. De er hurtige, gode spillere, poengterer han.

I likhet med Mourinho avviser Guardiola at kampen handler om duellen mellom de to profilerte managerne.

– Mourinho og jeg er naboer. Når vi treffes sier vi begge «hei» til hverandre, understreker Guardiola.

– Blir en kjempeutfordring for Mourinho
TV 2-ekspert Petter Myhre innrømmer at José Mourinho får en tøff oppgave med å sette sammen et slagkraftig lag mot Manchester City.

– Det blir en kjempeutfordring. Samtidig sliter jo City med skader på David Silva, Fernandinho og Sergio Agüero, som måtte av banen med skader i FA-cupkampen mot Arsenal, understreker eksperten.

– Derfor blir det interessant å se hvilke lag begge lag stabler på beina. Jeg er ganske overbevist om at City kommer til å styre spillet og ta mest risiko. Mourinho vet at Guardiola og City liker å styre kamper, men er klar til å straffe dem om City blir overivrige, oppsummerer Myhre.

Se Manchester City – Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo torsdag kl. 21.00