Wenger til TV 2: – Jeg vil heller være elsket enn hatet

Se langversjon av intervjuet der Arsenal-manageren åpner seg opp rundt egen posisjon.

Se Tottenham-Arsenal søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

London/Bergen (TV 2):

På Arsenals treningsfelt i Nord-London sitter en åpen og ærlig manager. Han blir engasjert av TV 2s spørsmål, og har et tydelig budskap.

– Vi lever i en verden full av forandring, nyheter, utålmodighet og følelser. Folk ønsker alltid å få inn noen nye ansikter. Når du ikke vinner hver eneste kamp, stiller folk spørsmål ved deg.

– Tar du det personlig når de som tidligere elsket deg, er kritiske?

– Ikke så veldig, for å være ærlig. Som alle andre vil jeg heller være elsket enn hatet, men jeg klarer å holde det på avstand. Jeg vet at det ikke handler om meg som person, men det faktum at manageren ikke vinner de kampene de ønsker å vinne. Jeg tar det ikke så personlig. Det er nok jeg som hater meg selv mest når vi ikke vinner, sier Arsène Wenger til TV 2.

Se Sportsnyhetene fra torsdag, der deler av Wenger-intervjuet ble vist, på TV 2 Sumo her!

Wenger er stolt: – Det var mye skepsis
Skepsisen som rettes mot Wenger nå er langt ifra ukjent for 67-åringen, som var en av de første utenlandske managerne i Premier League da han ankom fra japansk fotball i 1996. Wenger bekrefter at han er stolt over måten hans «pioner-virksomhet» har endret engelsk toppfotball på.

– Da jeg kom hit, hadde man ikke troen på utenlandske managere. I dag er problemet det motsatte. Det viser hvor mye det har endret seg. Og jeg er stolt av det, for det var mye skepsis. Men folk aksepterte at jeg kunne tilføre engelsk fotball noe, sier han.

– Jeg hater ikke, men jeg er en veldig dårlig taper
15 titler og nesten 1200 kamper senere er nå hyllingsropene overdøvet av stadig mer høylytte krav om Wenger-exit på Emirates, samtidig som to av klubbens argeste rivaler gjør opp om Premier League-tittelen.

Arsenals mektige sjef bedyrer dog at han bryr seg ganske lite om at det etter all sannsynlighet enten er Chelsea og Tottenham som vinner tittelen denne sesongen.

– Jeg hater ikke. Jeg elsker å vinne, men jeg følger ikke så mye med på hvem som vinner og ikke. Det som virkelig smerter, er at vi ikke vinner serien. Jeg er en veldig dårlig taper, sier han.

– Se på Liverpool, som ikke har vunnet på over 20 år
Arsenal-sjefen minner også om at det til tross for manglende ligasuksess faktisk er blitt vunnet ting på Emirates de siste årene. Han nevner også andre klubber som ikke har vunnet ligatitler.

– De siste tre årene er vi blitt nummer to, tre og fire og har vunnet FA-cupen to ganger. Og nå er vi i FA-cupfinalen igjen. Vi er ikke fornøyde, fordi vi ikke vinner tittelen, men se på Real Madrid. De har ikke vunnet ligaen på fem år. Se på Liverpool, som ikke har vunnet på over 20 år. Det er gigantiske klubber. Det er vanskelig å vinne, sier Arsenal-sjefen.

Se langversjon av TV 2s intervju med Wenger, der han også snakker om sesongen der de gikk ubeseiret, om seg selv som fotballromantiker og om å vinne ligaen på White Hart Lane, i vinduet øverst!

Se Tottenham-Arsenal søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!