MÅ VENTE: Therese Johaug sto ikke på listen til landslagssjef Vidar Løfshus.
MÅ VENTE: Therese Johaug sto ikke på listen til landslagssjef Vidar Løfshus. Foto: Bendiksby, Terje

Dopingdømte Johaug ikke tatt ut på landslaget

Suspenderte Therese Johaug foreløpig utelatt fra langrennslandslaget.

Therese Johaug ble ikke tatt ut på kvinnelandslaget for den kommende sesongen. Det ble kjent på en pressekonferanse onsdag.

– Therese står ikke på noe uttak. Hun vil tre inn i laget når hun er ferdig sonet. Per i dag forholder vi oss til den dommen hun har. Det betyr en avkortning på den karantenetiden på to måneder. Så skal saken opp i CAS. Vi får se på utfallet. Vi håper for vår del at den blir kortet ned og ikke forlenget, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Får hun fortsatt lønn av Skiforbundet i denne perioden?

– Hun er vel lønnet fra Skiforbundet etter hva jeg kjenner til. Det er innenfor de reglene som eksisterer. Det er en helt grei ordning. Hun har en langtidskontrakt med Skiforbundet, sier Løfshus til TV 2.

Therese Johaug er for øyeblikket suspendert etter at hun testet positivt på det anabole steroidet Clostebol i september 2016.

I februar konkluderte Domsutvalget i Norges Idrettsforbund at det var passende med en straff på 13 måneder. Dommen ble dermed redusert med én måned fra påtalenemndas innstilling om 14 måneders utestengelse.

Det internasjonale skiforbundet valgte å anke dommen til CAS, og Johaug-leiren håper at saken kommer opp i juni eller juli.

Om dopingdommen mot henne blir stående, vil Johaug kunne konkurrere igjen fra 18. november 2017.

Onsdag ble offentliggjort at 27-åringen ikke blir en del av kvinnelandslaget for 2017/18-sesongen.

– Vi forholder oss til den dommen som ligger fra Antidoping Norge foreløpig. Vi håper at den blir forkortet i CAS, men vi må forholde oss til det som blir avgjørelsens der. Så er hun klar til å returnere til landslaget når dommen er ferdig sonet, sier Løfshus til TV 2.

Kvinnelandslaget 2017/18:

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (IL Heming)

Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik Skiklubb)

Maiken Caspersen Falla (Gjerdum IL)

Heidi Weng IL (IL BUL)

Ragnhild Haga (Åsen IL)

Marit Bjørgen (Rognes IL )

Kari Øyre Slind

Kathrine Harsem