MÅ SATSE UTENFOR LANDSLAGET: Ola VIgen Hattestad må stå utenfor landslaget i OL-sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅ SATSE UTENFOR LANDSLAGET: Ola VIgen Hattestad må stå utenfor landslaget i OL-sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Hattestad vrakes fra landslaget

Det bekreftet skistjernen på Instagram tirsdag kveld.

Følg landslagsuttaket på tv2.no fra klokken 13.30!

Ola Vigen Hattestad er ferdig på sprintlandslaget. Det bekreftet langrennsløperen på Instagram tirsdag kveld.

«I kveld vil jeg takke alle de fantastisk flinke personene jeg har vært så heldig å jobbe med de siste 12 årene, både av lagkamerater, trenere, ledere, støtteapparat og ikke minst sponsorer. Skiforbundet har gitt meg de beste forutsetninger for å gjøre det jeg liker aller mest! Rett før påske fikk jeg dessverre den kjedelige beskjeden om at jeg ikke lenger er en del av sprintlandslaget. Etter en vinter med stort sett bare sykdom kom den beskjeden likevel ikke helt uventet.

Skuffa? Selvfølgelig. Jeg er skuffa fordi jeg mener at når jeg er frisk og i form er jeg fortsatt blant de aller beste. Og skuffa fordi jeg mener neste års OL løype (og stilart) passer meg veldig bra.

Bitter? Ikke i de hele tatt. Vidar og Arild har tatt ut de sprinterne med best resultater fra forrige sesong. Det er fair.

Hva nå, legge opp? Ikke ennå. Jeg tror sesongen ville blitt ganske anderledes uten all sykdommen. Hadde jeg røket ut av sprintlaget fordi jeg ikke var god nok, ville jeg nok vurdert det alternativet. Men forrige sesong kom jeg ikke engang til start - for å vise frem alt jeg hadde trent på hele sommeren og høsten. Det akter jeg å gjøre neste vinter. Igjen; TAKK FOR 12 RÅE ÅR ALLE I NSF!»

Hattestad er den eneste mannlige utøveren bortsett fra Petter Northug som har tatt individuelt mesterskapsgull siden Sapporo-VM for ti år siden. Han tok to gull i Liberec i 2009. På sprinten i Sotsji ble det gull. Den foreløpig siste mesterskapsmedaljen til Hattestad kom i Falun i 2015. Da tok han bronse.