Kristoff: – Håper barna mine velger en annen sport enn sykkel

Sykkelstjernene skremt av livsfarlige situasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger/Bergen (TV 2): Michele Scarponis dødsfall sjokkerte sykkelverden. Stjernesyklisten ble gravlagt tirsdag etter å ha blitt påkjørt og drept i helgen.

– Jeg var på trening da jeg hørte om det. Jeg hadde en stopp på langkjøring. Du begynner å tenke. Han var litt i samme situasjon som meg, med familie og to barn. Du kan jo sette deg inn i situasjonen. Det er noe man tenker på, det setter en støkk i deg, sier Kristoff til TV 2.

Noen få dager etter dødsfallet var det igjen sjokk og vantro da den franske proffsyklisten Yoann Offredo publiserte blodige bilder på Facebook etter å ha blitt banket opp med balltre under en treningsøkt.

– Håper barna velger en annen sport
Veien kan være livsfarlig, og de som lever av å sykle er i konstant fare.

– Man opplever jo en del farlige situasjoner i løpet av et år, men som regel går det bra. Men i noen tilfeller, som med Scarponi, får det fatale følger, sier Kristoff.

Katusha-stjernen har ikke noe ønske om at hans egne sønner skal følge i hans fotspor.

– Jeg håper kanskje litt at de velger en annen sport, du ønsker ikke å ha barna kjørende rundt i trafikken, sier Kristoff.

– Mer og mer bekymret
Tirsdag var det belgiske sykkellandslaget på besøk i Bergen for å ta en titt på årets VM-løyper. AG2R-rytter Oliver Naesen (26) kjenner frykten på kroppen.

– Jeg blir mer og mer bekymret. Da jeg trente alene hørte jeg alltid på musikk, men ikke nå lenger. Det er kjempefarlig, sier han.

Naesen forteller at han opplevere skremmende situasjoner så å si hver dag.

– Når jeg trener i store grupper, tenker jeg: «Hva driver sjåførene med?» De tar store sjanser for ingenting, bare for å komme hjem fem sekunder tidligere. Det skjer nesten daglig at en bilist passerer meg med små marginer. Det kan ende veldig dårlig, sier 26-åringen.

Han er tydelig på at både bilister og syklister har et ansvar for å overholde trafikkreglene og ta hensyn.

– Syklistene bør være forsiktige, følge reglene og ikke gjøre dumme ting. Bilførerne må også være forsiktige. Hvis du treffer meg, kan jeg dø, sier han.