Chelsea sikret seg luke på sju poeng: – Conte vet hva disse poengene betyr!

Chelsea smadret Southampton og er ett skritt nærmere Premier League-tittelen.

Chelsea – Southampton 4-2:

Se alle scoringene øverst!

Eden Hazard, kapteinen Gary Cahill og to ganger Diego Costa scoret målene da Chelsea slo Southampton 4-2 og tok et nytt skritt mot Premier League-tittelen.

– Dette føles som et massivt steg mot tittelen. For første gang på lang tid har vi spilt før Tottenham i ligaen. Vi tok en svært viktig seier, sa Chelsea-kaptein Gary Cahill til BBC etter kampslutt.

– Vi skapte mange sjanser og scoret fire vidunderlige mål. Nå har vi lagt presset på Tottenham. Vi håper de (Tottenham) havner i trøbbel på onsdag, sa lagkamerat Eden Hazard.

Manager Antonio Conte smilte fra øre til øre etter 4-2-seieren.

– Det har vært en god uke for oss. Og jeg er fornøyd med de fantastiske prestasjonene til mine spillere. Det var ikke lett å spille etter vår tøffe kamp mot Tottenham. Southampton er et veldig godt lag. Men vi fortjente seieren. Vi må bare fokusere på oss i innspurten. Ingenting er avgjort før alle kamper er spilt, sa suksessmanageren.

Nå topper Chelsea tabellen sju poeng foran Tottenham, som riktignok har én kamp mindre spilt.

– Conte vet at Chelsea nå ikke trenger mange flere poeng før tittelen er sikret. De har et lettere kampprogram enn Tottenham, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

– Conte vet hva disse tre poengene betyr. Det betyr igjen en luke på sju poeng før Spurs spiller onsdag. Det var dessuten veldig viktig å ha Costa tilbake i målform før bortekampen mot Everton på søndag. Seiersmaskineriet Chelsea er tilbake på skinnene, og nå ga de en klar beskjed til Tottenham, fortsatte han.

Trevor Morley ble mektig imponert over det Chelsea presterte mot Southampton, og føler seg sikker på at blåtrøyene snart sikrer seg tittelen.

– Briljant av Chelsea. Ros igjen til manageren. Alt han gjør for øyeblikket virker helt perfekt. Jeg tror ikke Chelsea mister det. De er så nære tittelen nå. For øyeblikket er Chelsea så gode at de kan spille dårlig og fremdeles vinne. Alt ligger til rette for at de skal ta tittelen, mente han.

– Det ser veldig greit ut for Chelsea med tanke på det resterende kampprogrammet. Nå har de også fått lagt press på Tottenham. Jeg tror de tar det, samtykket Petter Myre.

Hazard scoret for 15. gang
Chelsea brukte bare fem minutter på å ta ledelsen mot Southampton.

Diego Costa fant Eden Hazard i feltet. På iskaldt og vakkert vis plasserte Hazard ballen i lengste hjørnet.

– Det var så vakkert og det var så presist. Og for første gang har Hazard scoret 15 mål i en Premier League-sesong, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter den tidligere scoringen.

Men 20 minutter senere stilnet Southampton hele Stamford Bridge.

Oriol Romeu var på rett plass etter er corner, og lurte inn 1-1-scoringen for gjestene.

– De har blitt advart, Chelsea. Saints er gode på dødball. Og jammen var det ikke Oriol Romeu, som har en fortid i nettopp Chelsea, som scoret, sa Møller etter Southamptons utligningsmål.

– Kapteinen tok ansvar
Scoringen til den Romeu var forøvrig den tidligere Chelsea-midtbanespillerens første på over ett år.

Chelsea jaget ledermålet resten av omgangen, og like før pause fikk de uttelling. Gary Cahill headet inn 2-1-scoringen etter at Marcos Alonso slo inn i feltet.

– Kapteinen tok ansvar, og det er en scoring som kan være gull verdt, sa Møller etter scoringen.

Åtte minutter etter pause scoret Chelsea igjen.

Diego Costa kjempet inn 3-1-scoringen med hodet etter pasning fra Cesc Fábregas. Det var spanjolens 18 fulltreffer denne sesongen og 50. totalt i Premier League.

– Det betyr utrolig mye for Diego Costa. En sterk scoring, sa Møller.

Mot slutten av kampen entret klubbikonet John Terry banen, i det som trolig var en av stopperens siste kamper for Chelsea. Etter sesongen skifter han beite.

Like etter scoret Costa igjen. Han satte ballen i mål etter et lekkert veggspill med Hazard.

– Se og lær! For et vakkert mål, sa Møller.

På overtid reduserte Southampton til 2-4 ved Ryan Bertrand, men var gjennom hele kampen sjanseløse på flere reduseringer.

Hazard og Costa tilbake fra start
Eden Hazard, Diego Costa og Gary Cahill vendte alle tilbake i Chelseas startoppstilling.

Hazard og Costa kom inn fra benken da Tottenham ble slått 4-2 i FA-cupens semifinale søndag. Forsvarsspiller Cahill mistet kampen på grunn av en liten skade.

Southampton gjorde to endringer fra 0-3-tapet mot Manchester City.

Oriol Romeu var tilbake fra start etter to kampers karantene. Det var også midtbanespilleren Sofiane Boufal.

Nathan Redmond og Pierre-Emile Hojbjerg ble vraket.

Slik startet lagene:

Chelsea (3-4-3): Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Matic, Alonso - Fàbregas, Costa, Hazard.

Southampton (4-2-3-1): Forster - Cédric, Stephens, Yoshida, Bertrand - Romeu, Davis - Ward-Prowse, Tadic, Boufal - Gabbiadini