Hevder Griezmann nærmer seg United: – En av Europas beste spisser

TV 2-ekspert forstår godt hvorfor José Mourinho og Manchester United ligger paddeflate etter Antoine Griezmann.

Se Manchester City – Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo torsdag kl. 21.00

Manchester United må på spissjakt i sommer som følge av kneskaden til Zlatan Ibrahimovic.

Sportsnyhetene: Se Griezmann spolere festen for Real Madrid tidligere denne sesongen øverst!

Klubben har så langt ikke bekreftet hvor lenge svensken er satt på sidelinjen, men mye kan tyde på at veteranen står foran en lang periode med opptrening.

Atletico Madrid-spiss Griezmann skal stå øverst på Uniteds ønskeliste over erstattere, og nå bekrefter franskmannens rådgiver at det har vært kontakt.

– United var først ute med å komme og treffe oss, og de var mest konkrete med hensyn til sine ønsker, sier Eric Olhats til fransk TV, ifølge NTB.

– En av Europas beste spisser
TV 2-ekspert Petter Myhre forstår godt hvorfor franskmannen topper Manchester Uniteds ønskeliste.

– Jeg tenker at han passer inn i samtlige Premier League-klubber. Jeg mener at Griezmann er en av Europas beste spisser. Han er en moderne angriper i kraft av at han er bevegelig, hurtig og jobber godt defensivt. For meg er han en av de mest spennende spissene i verden, og jeg skjønner godt at Manchester United og andre klubber ligger langflate etter ham, sier Myhre til TV 2 Sporten.

Konkurransen om Griezmann kan samtidig bli hard. Agenten nevner både Chelsea, Manchester City, Barcelona og Real Madrid som aktuelle klubber for angriperen som totalt har scoret 25 mål denne sesongen.

Spissen skal for øvrig ha en utkjøpsklausul i sin kontrakt som gjør at han vil koste nærmere én milliard kroner å kjøpe fri. Petter Myhre tror Manchester United er villige til å knuse sin egen overgangsrekord for å sikre seg Griezmann.

– Det har de vist tidligere at de er villige til da klubben kjøpte Pogba forrige sesong. Det er ikke tvil om at Manchester United vil betale én milliard for en spiller. Spørsmålet er om de vil bruke alt på én spiller, eller bruke penger på flere. United hentet fire spillere i fjor, og jeg tror de kommer til å bruke masse penger også i sommer. Det virker sånn med tanke på Mourinhos uttalelser. Han har sagt at han ikke er 100 prosent fornøyd med troppen, poengterer Myhre.

Usikker på om Zlatan fortsetter karrieren
Mannen som Griezmann kan komme til å erstatte, Zlatan Ibrahimovic, er operert for sin kneskade i USA denne uken.

Han ble operert i Pittsburgh av spesialisten Freddie Fu, melder ESPN. Ifølge flere ulike medier er Zlatan ute av spill mellom åtte og 12 måneder som en følge av skaden og operasjonen.

Petter Myhre kan verken svare ja eller nei på om han tror Ibrahimovics karriere på Old Trafford er over.

– Det er umulig å si, for jeg har ikke nok kjennskap til hvordan slike type skader påvirker forskjellige spillere. Zlatan har imidlertid en unik fysikk. Kroppen er blitt fysisk sterkere siden han var i Italia, blant annet. Men hvorvidt han kommer tilbake på banen og fungerer optimalt er vanskelig å uttale seg om, sier han.

– Det blir en kjempeutfordring
Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Phil Jones, Chris Smalling og en rekke andre spillere er ute med skade og mister torsdagens storkamp mot Manchester City. Paul Pogba og Antonio Valencia er dessuten usikre til byderbyet grunnet småskader.

Petter Myhre innrømmer at José Mourinho får en tøff oppgave med å sette sammen et slagkraftig lag mot Manchester City.

– Det blir en kjempeutfordring. Samtidig sliter jo City med skader på David Silva, Fernandinho og Sergio Agüero, som måtte av banen med skader i FA-cupkampen mot Arsenal, understreker eksperten.

– Derfor blir det interessant å se hvilke lag begge lag stabler på beina. Jeg er ganske overbevist om at City kommer til å styre spillet og ta mest risiko. Mourinho vet at Guardiola og City liker å styre kamper, men er klar til å straffe dem om City blir overivrige, oppsummerer Myhre.

Se Manchester City – Manchester United torsdag kl. 21.00