Dette bildet får en hel sykkelverden til å gråte

Papegøyen Frankje var bestevennen til Michele Scarponi.

Sykkelstjernen Michele Scarponi (37) døde etter en frontkollisjon med en varebil under en treningsøkt lørdag morgen.

En av filmene som har florert i sosiale medier etter Scarponis bortgang er hans mange treningsøkter med papegøyen Frankje.

Ifølge sykkelsiden Velonews holder papegøyen til i området hvor Scarponi bor.

– Først og fremst er ikke Frankje min papegøye. Han flyr fra hus til hus og flyr innom alle vinduene som er åpne. Han er på bar når det er store fotballkamper. Alle vet hvem han er, sa Scarponi i november.

Papegøyen var en fast følgesvenn på Scarponis treningsturer. Etter det tragiske dødsfallet har ikke lenger Frankje noen treningskamerat.

Et bilde lagt ut på twitter-kontoen Dans La Musette rører nå en hel sykkelverden. Papegøyen Frankje venter nemlig på Scarponi, uvitende om at han aldri vil dukke opp.

«Frankje venter på sin herre. Jeg har aldri sett et så trist bilde i mitt liv».

Scarponi og Frankje ble bestevenner ved en tilfeldighet for noen år siden.

– Jeg syklet forbi en landsby og så denne fuglen fly omkring. Jeg synes det var rart å se en slik fugl. Den begynte å følge meg. Den kom nærmere. Jeg lurte på hva den skulle gjøre med meg. For å være ærlig dro jeg ikke tilbake på en stund, for jeg var redd. Han kom nær meg og fløy over meg. Da jeg stoppet, stoppet han litt lenger bak i et tre. Jeg trodde han skulle angripe meg, sa Scarponi til Velonews.

Noen uker seinere syklet Scarponi forbi landsbyen igjen. Da så han en mann med papegøyen på skulderen. Scarponi pratet med mannen, og papegøyen fikk sitte på skulderen til syklisten.

– Han ble komfortabel. Jeg vet ikke om han trodde vi tilhørte samme lag, for det er samme farger på fjærene hans som på Astana-trøyen min. Det var noe spesielt som startet den dagen. Jeg roper på Frankje hver gang jeg passerer landsbyen. Han blir med på sykkelturen når han er der. Det er ganske utrolig, sa Scarponi.

Scarponis norske lagkamerat, Truls Korsæth, mottok beskjeden om det tragiske dødsfallet ved frokosten tidlig lørdag morgen før dagens etappe i Kroatia rundt.

– Det er sjokkerende, rett og slett. Jeg trodde først det var en dårlig spøk. Vi har ikke rukket å få et skikkelig møte om det ennå, men det er ganske trykket stemning i laget. Det er mange på laget som kjenner Michele veldig, veldig god. Han var en inkluderende og åpen fyr, så dette påvirker mange på Astana, sa han til TV 2 Sporten, før han fortsatte:

– Jeg kjente ham ikke så lenge, men han tok meg veldig godt imot da jeg kom inn på laget. Han har vært en inkluderende lederskikkelse helt fra dag én, og alltid med godt humør. Han har vært en viktig brikke for samholdet.