Rosenborgs Nicklas Bendtner har ikke slått ut i full blomst ennå. Mot AaFK ble det 0-0.
Rosenborgs Nicklas Bendtner har ikke slått ut i full blomst ennå. Mot AaFK ble det 0-0. Foto: Ole Martin Wold

RBK buet av banen – Bendtner får slakt

Rosenborg leverte en skuffende prestasjon hjemme mot Aalesund og avga poeng for første gang denne sesongen.

RBK-AaFK 0-0

Regjerende mester Rosenborg gikk målløse av banen for første gang denne sesongen da de spilte 0-0 mot Aalesund i Eliteserien søndag.

Publikum på Lerkendal viste sin misnøye med buing på serielederen.

I FotballXtra på TV 2 Zebra var man heller ikke imponert.

– Dette er nok en av Kåre Ingebrigtsens dårligste hjemmekamper som hovedtrener. Rent prestasjonsmessig er jeg skuffet over RBK i dag, sa Marius Skjelbæk.

Han fikk støtte fra tidligere RBK-spiss Steffen Iversen.

– Det er uansett skuffende ikke å ta tre poeng på hjemmebane, men jeg synes det har vært veldig mye skryt av Bendtner. Før han kom til RBK, hadde han knapt scoret mål på fem år, sa Iversen etter en kamp der den danske spissen var langt fra å dominere.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen kastet seg på kritikken.

– Han har scoret to enkle mål. Det han har vist har vært ekstremt skuffende. Hadde RBK stilt med sitt beste lag nå, hadde ikke Bendtner vært med. Matthías Vilhjálmsson hadde vært spiss, slo Mathisen fast.

Serieleder Rosenborg hadde initiativet på hjemmebane mot Aalesund, men viste ikke sitt vante storspill på Lerkendal søndag.

– Vi må være forbanna på oss selv. Det er ingen andre vi kan skylde på. Vi må få opp tempo i alt vi gjør. Vi har bra kontroll på dem, men vi skaper altfor lite, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

– En forbanna drittkamp. På hjemmebane kan vi ikke være bekjent av dette. Det er tamt, og som lag kan vi ikke spille slik, sa Pål-André Helland til Eurosport.

Aalesund ligger på sin side på en 12. plass etter sitt andre uavgjortresultat for sesongen.

Hedenstad-skade

Rosenborg startet kampen på minussiden da Bundesliga-proffen Vegar Eggen Hedenstad måtte gå av med skade etter 16 minutter. Med ingen rene høyrebacker på benken ble Alex Gersbach kastet inn på høyre, mens debutant Birger Meling var på den andre backen.

Helland hadde to muligheter til å sende RBK i ledelsen før 24 minutter var spilt, men sleivet i avslutningsforsøket og nådde akkurat ikke fram i duell med Aalesund-keeper Andreas Lie.

Jevtovic hadde så langt kampens største sjanse ti minutter før pause da han fikk skyte upresset fra 16 meter, men Lie reddet.

Annullert scoring

Innbytter Mushaga Bakenga fikk høre nettsus etter 64 minutter, men trønderen var så vidt i offside i det den siste pasningen gikk fra Fredrik Midtsjø, i det som ellers var en praktkontring. Dommeren måtte derfor annullere scoringen.

Helland fant pannebrasken til Jørgen Skjelvik på en corner ikke lenge før slutt, men avslutningen var dårlig. Midtsjø plukket opp returen, men Aalesund fikk blokkert til ny corner, som ble klarert.

Aalesund fikk fem gule kort innenfor kampens siste ti minutter for å stoppe kontringer og forsinke spillet, og fikk lønn for strevet med ett poeng i Trondheim etter seks minutters tillegg.

(©NTB)