Adegbenro herjet da Viking knuste tittelkandidat Odd

Etter fire strake tap slo Viking grusomt tilbake.

Viking-Odd 3-0

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Samuel Adegbenro var umulig å hanskes med for Odd-forsvaret da Viking tok sesongens første trepoenger på overbevisende vis søndag.

Han fikk trampeklapp da han gikk av banen ti minutter før slutt.

Nigerianeren scoret hjemmelagets første, la opp til det andre, og var mannen bak straffesparket som ga Vikings tredje mål.

– Adegbenro har skapt utrolig mye trøbbel for Odd. Han har herjet, sa Steffen Iversen som gjestet TV 2s FotballXtra.

Odd-spillerne protesterte kraftig mot straffesparket, og mente det ikke var en straffbar hands fra back Espen Ruud.

Uansett kan det ikke sies å ha vært spesielt utslagsgivende for kamputfallet for Odd som knapt hadde målsjanser.

Mathias Bringaker scoret Vikings 2-0-mål før André Danielsen satte inn straffen som ga 3-0.

Odd ble av mange holdt frem som laget som skulle utfordre Rosenborg denne sesongen, men det var lite som tydet på det på Viking Stadion søndag kveld.

– Odd har vært fryktelig langt unna. Man forventer at Odd skal vise seg frem fra en mye bedre side enn dette, men Viking har full kontroll. Odd ser ikke ut som noe topplag, sier Iversen.

Etter fire strake tap ble søndagens kamp en enorm opptur for Viking.

Vålerenga slo også tilbake

Også Vålerenga fikk seg en opptur søndag.

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim startet scoringsballet da Oslo-laget kom tilbake på vinnersporet med 3-0-seier mot Sogndal i Eliteserien søndag.

– Det er en solid gjennomføring av Vålerenga, mens Sogndal igjen har vært fryktelig svake, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Det var viktig å få tre poeng i dag. Vi har vært inne i en dårlig stim, så det er godt å få noen bekreftelser på det vi har jobbet med, sa VIF-trener Ronny Deila til Eurosport.

Ronny Deilas menn sto med tre strake tap (Haugesund 3-4, Sandefjord 1–2 og Molde 0-4) før oppgjøret mot Sogndal, men slo kraftig tilbake og noterte seg for sin første seier siden serieåpningen mot Viking (1-0).

Grindheim scoret kampens første mål søndag da han rev seg fri i feltet og headet inn 1–0 på en corner etter 41 minutter.

Jonatan Tollås Nation viste at han kan mer enn å forsvare egen boks tre da han ble igjen etter en corner og var iskald alene med keeper tre minutter senere. Dermed sto det 2–0.

– Det er en meget vakker avslutning med feil fot, roste Mathisen.

Bård Finne fullførte scoringene i nest siste spilleminutt etter å ha blitt spilt fram av innbytter Herman Stengel.

Arbeidsro for Deila

Vålerenga kunne dermed feire tre poeng i vårsola i hovedstaden. Deila får også mer arbeidsro etter en svak sesonginnledning for laget som har blitt tippet å kjempe høyere oppe på tabellen.

Vålerenga klatrer opp fra nedrykksplass til 10.-plass på tabellen etter søndagens seier, mens Sogndal faller nærmere streken på en 13.-plass.

Etter 4-1-seieren mot Stabæk i andre serierunde står Eirik Bakkes menn med tre kamper uten seier. To av dem har endte med tap, i likhet med sesongåpningen mot Sarpsborg.